Söderbergin leka lensi pisimmälle Vaasassa – ”Ehti tulla pientä paniikkia” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Söderbergin leka lensi pisimmälle Vaasassa – ”Ehti tulla pientä paniikkia”

Moukarinheittäjä David Söderberg ei ollut tyytyväinen tulokseensa.

David Söderbergin voittotulos oli 72,36.­

24.6.2017 16:52

Moukarinheittäjä David Söderberg otti vaikean voiton yleisurheilun EM-joukkuekilpailussa Vaasassa lauantaina. Vöyriläinen Söderberg sai parhaallaan moukarin 72,36 metriin, mikä jäi metrikaupalla moukariveteraanin odotuksia heikommaksi.

– Oli vaikea kisa. Ehti tulla pientä paniikkiakin, kun 65 metrin verryttelyheittojen jälkeen meni jotenkin käsijarru päälle, Söderberg ihmetteli.

– Onneksi tuli sentään voittopisteet kotiin, mutta lopputulokseen en ole tyytyväinen.

Söderbergin, 37, odotukset olivat 75 metrin päällä vielä lauantaiaamuna, kun hän heitti verryttelyssä puolitoista metriä pidemmälle kuin ennen Paavo Nurmen kisoja. Se enteili mukavaa parannusta Turun kisojen kärkitulokseen 74,89.

– Heitto on mennyt oikeaan suuntaan myös harjoituksissa. Heittojen keskiarvot ovat parantuneet, mutta tänään valmistautuminen kilpailuun ehkä epäonnistui jollakin tavalla, Söderberg arveli.

Söderberg kertoi harjoitusheittojensa keskiarvon olevan jo lähempänä 80:tä kuin 70:tä metriä. Silloin myös kilpailutulosten pitäisi olla 75 metrin paremmalla puolella.

– En ole ihan niillä metreillä kuin viime vuonna, mutta olisi pitänyt jo mennä paremmin kuin Turussa. Kelikin oli tänään vähän parempi kuin siellä.

Söderberg heitti viime kaudella parhaallaan 77,60. Hänen ennätyksensä on 78,83 vuodelta 2003.

Söderberg kilpailee näillä näkymin seuraavan kerran ensi lauantaina Kaustisten moukarikarnevaaleilla. Söderbergillä oli alkavalle viikolle yksi harras toive.

– Saisi sää parantua, Söderberg sanoi selkänsä takaa lähestyneitä mustia sadepilviä vilkaisten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?