Samuel Purola teki huippujuoksun – SE jälleen murskaksi! - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Samuel Purola teki huippujuoksun – SE jälleen murskaksi!

Suomalainen suurlupaus oli hyvässä vireessä yleisurheilun EM-joukkuekilpailussa Vaasassa.

Samuel Purola kellotti jälleen uudet SE-lukemat.­

23.6.2017 16:22

Pikajuoksun suomalainen suurlupaus Samuel Purola jatkaa ennätysten murskaamista yleisurheilun EM-joukkuekilpailussa Vaasassa. Purola hurautti perjantain alkuerissä 200 metrin 17-vuotiaiden SE-aikaan 20,85, jolla hän kohensi 0,11 sekuntia Kuortaneen Eliittikisoissa juoksemaansa ennätystä.

Purola sijoittui EM-joukkuekilpailun alkuerässä toiseksi ja varmisti paikkansa sunnuntain loppukilpailussa.

– Tuntui paljon paremmalta kuin Kuortaneella, mutta kyllä tästäkin voi ottaa vielä paljon pois, Purola arvioi vauhtireservejään.

– Tuli vähän kylmä ennen starttia ja tunsin telineissä pientä krampinpoikasta jalassa. Piti ottaa alku sen takia vähän varovaisesti.

Purola tuli silti loppusuoralle rinta rinnan Marcus Lawlerin kanssa, mutta irlantilainen karkasi lopussa erävoittoon ajalla 20,71.

Purola jäi vain kaksi sekunnin sadasosaa Kimmo Saariston 19-vuotiaiden SE-tuloksesta. Purola arveli, että hän voisi yltää ennätykseen jo sunnuntaina etenkin, jos sää Vaasassa vähän lämpenisi.

– On sen ennätyksen rikkominen ainakin mahdollista, Purola totesi.

Purola on parantanut alkukaudesta kolme kertaa 19- ja 17-vuotiaiden Suomen ennätyksiä 100 metrillä ja kahdesti 17-vuotiaiden Suomen ennätystä 200 metrillä. Hän nousi 200 metrillä Suomen kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?