Nooralotta Nezirin uusi valmentaja selvillä – valmennussuhde Ihamäkeen ohi - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nooralotta Nezirin uusi valmentaja selvillä – valmennussuhde Ihamäkeen ohi

Suomen aituritoivo jatkaa uraansa uuden valmentajan opissa.

Nooralotta Neziri (oik.) ei ole ollut tällä kaudella toivomassaan vauhdissa. Kauden paras on SE-naiselle vaatimaton aika 13,41.­

21.6.2017 20:17

Pika-aitojen SE-naisen Nooralotta Nezirin ja Jussi Ihamäen valmennussuhde on ohi. Ilta-Sanomien varmasta lähteestä saamien tietojen mukaan Nezirin uusi valmentaja on kokenut pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste.

Neziri ei ole halunnut kommentoida asiaa.

Aitajuoksijan ja Ihamäen tuliseksi tiedetty valmennussuhde on ollut koetuksella odotettua heikomman alkukauden vuoksi. Kaksikko päätyi otsikoihin alkuviikosta Iltalehden julkaiseman artikkelin myötä. IL:n jutun mukaan Ihamäki vieritti syyt Nezirin odotettua huonommasta alkukaudesta urheilijan harteille.

Sittemmin Ihamäki kommentoi Ilta-Sanomille, ettei hänen tarkoituksenaan ollut arvostella tai kritisoida urheilijaansa julkisesti.

Jussi Ihamäen ja Nooralotta Nezirin pitkä yhteistyö on ohi.­

– En ikinä kritisoi valmentamiani urheilijoita julkisesti. On täysin käsittämätöntä, että jutussa sanotaan ”minun pesevän käteni Nooralotan heikoista tuloksista”. Asia ei todellakaan ole niin, Ihamäki sanoi.

Nyt Nezirin ja Ihamäen yli kymmenen vuotta kestänyt valmennussuhde on tullut tiensä päähän. IS:n tietojen mukaan Petteri Jouste toimii Nezirin valmennuskonsulttina syksyyn, minkä jälkeen tilannetta katsotaan uudelleen.

Toistaiseksi kilpailutaukoa

Yleisurheilupiireissä pidetty ja arvostettu Jouste on toiminut valmentajana 1980-luvun lopulta. Hän on valmentanut muun muassa pikajuoksija Hanna-Maari Latvalaa. Latvala katkaisi pitkän valmennussuhteen vuonna 2015.

Pitkän linjan valmentaja Petteri Jouste toimii Nooralotta Nezirin valmennuskonsulttina syksyyn.­

Jouste toimi Suomen Urheiluliiton pikajuoksun lajivalmentajana viime vuoteen, jolloin hänen sopimustaan ei jatkettu. Jousteen aikana muun muassa miesten 4x100 metrin viestijoukkue juoksi vuoden 2010 EM-kisojen finaalissa seitsemänneksi.

Viime kesänä 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen 12,81 juosseelta Neziriltä odotettiin tällä kaudella paljon. Alkukausi on ollut kuitenkin vaikea.

Nezirin kauden paras aika on Paavo Nurmen kisoissa juostu vaatimaton 13,41. Viime viikonloppuna Kuortaneen Eliittikisoissa ei näkynyt merkkejä paremmasta. Neziri pysäytti kellot aikaan 13,53.

IS:n tietojen mukaan pika-aituri pitää toistaiseksi kilpailutaukoa palatakseen lähtöviivalle paremmassa kunnossa. Nezirin manageri Jukka Virtanen vahvisti keskiviikkona Ilta-Sanomille, että urheilija jättäytyy pois juhannuksena Vaasassa käytävästä yleisurheilun EM-joukkuekilpailusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?