Nooralotta Neziri on vaihtamassa valmentajaa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nooralotta Neziri on vaihtamassa valmentajaa

Jussi Ihamäki ja Nooralotta Neziri ovat tehneet yhteistyötä yli kymmenen vuoden ajan. Nyt yhteistyö on kuitenkin Ilta-Sanomien tietojen mukaan katkolla.

Jussi Ihamäki ja Nooralotta Neziri ovat tehneet yhteistyötä yli kymmenen vuoden ajan. Nyt yhteistyö on kuitenkin Ilta-Sanomien tietojen mukaan katkolla.

Julkaistu: 21.6.2017 16:35

Aituritähti Nooralotta Nezirin ja Jussi Ihamäen pitkäaikainen valmennussuhde on Ilta-Sanomien tietojen mukaan päätymässä.

Nooralotta Neziri on Ilta-Sanomien tietojen mukaan vaihtamassa valmentajaa. Aituritähden taustajoukot ovat tehneet asian eteen töitä kulisseissa ja uusi käskyttäjä on jo löytynyt.

Nezirin ja hänen pitkäaikaisen valmentajansa Jussi Ihamäen ympärillä on viime päivien aikana ollut paljon mediahuomiota. Iltalehti julkaisi maanantaina artikkelin, jonka mukaan Ihamäki vieritti syyt Nezirin odotettua huonommasta alkukaudesta urheilijan harteille.

Ihamäki kommentoi Iltalehden artikkelin aiheuttamaa kohua Ilta-Sanomille. Valmentajan mukaan hänen tarkoituksenaan ei ollut missään nimessä arvostella tai kritisoida urheilijaansa julkisesti.

– Miksi ihmeessä tekisin niin? En ikinä kritisoi valmentamiani urheilijoita julkisesti. On täysin käsittämätöntä, että jutussa sanotaan ”minun pesevän käteni Nooralotan heikoista tuloksista”. Asia ei todellakaan ole niin, Ihamäki sanoi.

Nooralotta Neziri ja Jussi Ihamäki ovat suuntaamassa eri teille.

Nooralotta Neziri ja Jussi Ihamäki ovat suuntaamassa eri teille.

Neziri ja Ihamäki ovat tehneet yhteistyötä yli kymmenen vuoden ajan. Kaksikon välinen valmennussuhde tiedetään tuliseksi. Viime kesänä kohua aiheutti heidän raju yhteenottonsa Kalevan kisoissa.

Maanantaina Ihamäki myönsi Ilta-Sanomille, ettei urheilija ja valmentaja ole aina olleet kaikista asioista samaa mieltä. Nezirin harjoittelumotivaatiota valmentajan ei kuitenkaan ollut tarkoitus kritisoida.

– On pieniä asioita, joista olen halunnut keskustella Nooralotan kanssa. En kuitenkaan erittele niitä nyt. En pysty vastaamaan Nooralotan puolesta motivaatiota koskeviin kysymyksiin. En ole sitä mieltä, että hänen harjoittelumotivaatiossaan olisi vikaa, Ihamäki kertoi.

Nooralotta Nezirin kauden paras aika 13,41 syntyi viime viikolla Turun Paavo Nurmen kisoissa.

Nooralotta Nezirin kauden paras aika 13,41 syntyi viime viikolla Turun Paavo Nurmen kisoissa.

Nezirin alkukausi on sujunut odotuksiin nähden vaisusti. Hän on juossut 100 metrin aidat parhaimmillaan vaatimattomaan aikaan 13,41. Viime kaudella hän paranteli matkan Suomen ennätystä kahteen otteeseen pysäyttäen kellot parhaimmillaan aikaan 12,81.

– Pahinta on, että Nooralotta taisi ottaa Iltalehden jutun tosissaan. En halua puhua toisen puolesta, mutta todellisuudessa en tiedä miten tästä jatketaan. Todella sääli, jos 11 vuoden mittainen valmennussuhde päättyisi tällaisen tapahtuman seurauksena, Ihamäki kommentoi maanantaina.

Neziri ei juokse EM-joukkuekisassa

Keskiviikkona tulleen tiedon mukaan Neziri jättäytyy pois juhannuksena Vaasassa käytävästä yleisurheilun EM-joukkuekilpailusta. Asian vahvisti Ilta-Sanomille Nezirin manageri Jukka Virtanen. Virtasen mukaan Neziri keskittyy harjoitteluun.

Nezirin oli määrä edustaa Suomea 100 metrin aidoissa.

Ilta-Sanomat ei ole tavoittanut Neziriä tai Ihamäkeä kommentoimaan poisjääntiä eikä valmentajan vaihdosta. Manageri Jukka Virtanen ei kommentoinut Ilta-Sanomien tietoja uudesta valmentajasta.

Tuoreimmat osastosta