Kari-Pekka Kyrö ärähtää Mika Lehtimäen kaksoisroolille: ”Röyhkeintä, mitä on vähään aikaan nähty”

Kari-Pekka Kyrö ei hyväksy Mika Lehtimäen tv-kommentaattorikeikkaa.

Kari-Pekka Kyrö ei ymmärrä, miksi lajivastaava voi vetää siestaa MM-kisojen aikaan.

21.6.2017 6:02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaavan Mika Lehtimäen yleisurheilun MM-kisojen kommentointityö herättää kummastusta kulisseissa.

Nyt sanaisen arkkunsa avaa maastohiihdon ex-päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö.

– Tämä on röyhkeintä, mitä Suomen huippu-urheilussa on vähään aikaan nähty, latasi Kyrö, joka hiljattain vapautettiin elinikäisestä toimitsijakiellosta.

Lehtimäki on oman lajiryhmänsä toiminnasta lomalla elokuisten MM-kisojen aikaan, koska hän selostaa kisoja Eurosportille. Huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken mielestä tässä ei ole mitään ongelmaa.

– Mika on lomalla MM-kisojen aikaan ja hän on työnantajansa kanssa keskustellut siitä, pystyykö hän lomallaan olemaan Eurosportilla töissä. Me olemme asiaa harkinneet täällä ja katsoneet, että hänellä ei tietenkään ole kahta työpositiota samanaikaisesti, Kojonkoski kommentoi aiemmin tiistaina IS:lle.

Mika Kojonkosken mielestä ratkaisussa on vain voittajia.

– Mikan työhön kuuluu joka tapauksessa tapahtuman seuraaminen tiiviisti. Olisiko sitä parempi seurata kotisohvalta vai samalla käyttää omaa vahvaa asiantuntijuuttaan suomalaisten katsojien eduksi? Päädyimme ratkaisuun, että lomalla voi tällaista tehdä, ja siinä ei ole kuin voittajia.

”Hölmöyden huippu”

IS:n jututtamat huippu-urheilun nykyiset ja entiset toimijat ovat sitä vastoin täysin toista mieltä.

He ovat käärmeissään siitä, että lajiryhmävastaava on oman lajinsa toiminnasta lomalla kauden päätapahtuman aikaan. Kyrö puhuu tavallaan monen äänellä:

– Eihän siinä ole mitään järkeä, että lajivastaava vetää siestaa MM-kisojen aikaan, ja Opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa lystin! Oikein hölmöyden huippu, Kyrö ärähti.

– Suomalainen yleisurheilu on romahtanut jonnekin Euroopan aladivisioonaan, ja jos tällaista raha-ahneutta esiintyy johtoportaassa, niin ei sitä sovi hämmästellä. Lehtimäen ja Kojonkosken aikakaudella heidän omat lajinsa ovat vajonneet synkimpään suohon kuin koskaan. Kojonkosken Suomi-vuosina mäkihyppy tuntuu suorastaan kuolleen sukupuuttoon.

Mika Lehtimäen asemapaikka arvokisoissa hämmästytti myös Rion olympialaisissa.

Kommentaattorina korkealle arvostetun Lehtimäen rooli herätti ihmetystä jo viime elokuisten Rion olympialaisten aikaan, jolloin hän lajiryhmävastaavana kommentoi kisojen yleisurheilua Ylelle.

– Lehtimäellä itsensä brändääminen ohittaa oikean valmentajan intohimon. Tunnen monia Suomi-urheilun aitoja kovanaamoja, jotka saisi MM-kisoissa pysymään selostuskopissa suorituspaikkojen sijaan vain nelipiste raudoissa, Kyrö rummutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?