Nooralotta Nezirin valmentaja pelkää välirikkoa – ”Todella sääli, jos 11 vuoden valmennussuhde päättyisi” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nooralotta Nezirin valmentaja pelkää välirikkoa – ”Todella sääli, jos 11 vuoden valmennussuhde päättyisi”

Nooralotta Nezirin valmentaja Jussi Ihamäki sanoo, ettei hänen tarkoituksensa ollut kritisoida suojattiaan.

Nooralotta Neziri ja Jussi Ihamäki ovat tehneet yhteistyötä jo yli kymmenen vuoden ajan.

19.6.2017 20:05

Jussi Ihamäki harmittelee hänen ja suojattinsa, aitajuoksijatähden Nooralotta Nezirin ympärille syntynyttä kohua. Iltalehti julkaisi maanantaina artikkelin, jonka mukaan Ihamäki vierittää syyt Nezirin odotettua huonommasta alkukaudesta täysin urheilijan harteille.

Ilta-Sanomille Ihamäki sanoo, ettei hänen tarkoituksensa ollut missään tapauksessa arvostella tai kritisoida urheilijaansa julkisesti.

– Miksi ihmeessä tekisin niin? En ikinä kritisoi valmentamiani urheilijoita julkisesti. On täysin käsittämätöntä, että jutussa sanotaan ”minun pesevän käteni Nooralotan heikoista tuloksista”. Asia ei todellakaan ole niin, Ihamäki sanoo.

– Totta kai on asioita, joita Nooralotta olisi voinut tehdä paremmin. Yhtä lailla on asioita, joita minä olisin voinut tehdä paremmin. Tulokset puhuvat puolestaan, Ihamäki lisää.

Ihamäen ja Nezirin välinen valmennussuhde tiedetään tuliseksi, mutta toimivaksi. Viime kausi oli Nezirin uran paras. Aituritähti muun muassa paranteli Suomen ennätystä kahteen otteeseen ja juoksi Rion olympialaisissa välieriin.

Tänä kesänä Nezirin juoksu ei kuitenkaan ole kulkenut. Aituritähden kauden paras aika on vaatimaton 13,41. Viime kaudella näihin aikoihin Neziri juoksi Kuortaneella uuden Suomen ennätyksen. Silloin kellot pysähtyivät aikaan 12,81.

Nooralotta Nezirin alkukausi on ollut tahmea.

Ihamäen mukaan artikkelista noussut kohu sattui pahimpaan mahdolliseen aikaan. Kaksikon pitäisi heikon alkukauden jälkeen keskittyä rauhassa kovaan harjoitteluun. Sen sijaan Neziri ja Ihamäki joutuvat selvittämään välejään.

– Pahinta on, että Nooralotta taisi ottaa Iltalehden jutun tosissaan. En halua puhua toisen puolesta, mutta todellisuudessa en tiedä miten tästä jatketaan. Todella sääli, jos 11 vuoden mittainen valmennussuhde päättyisi tällaisen tapahtuman seurauksena, Ihamäki sanoo.

Ihamäki myöntää, etteivät urheilija ja valmentaja ole aina olleet kaikista asioista samaa mieltä. Nezirin harjoittelumotivaatiota valmentajan ei kuitenkaan ollut tarkoitus kritisoida.

– On pieniä asioita, joista olen halunnut keskustella Nooralotan kanssa. En kuitenkaan erittele niitä nyt. En pysty vastaamaan Nooralotan puolesta motivaatiota koskeviin kysymyksiin. En ole sitä mieltä, että hänen harjoittelumotivaatiossaan olisi vikaa, Ihamäki sanoo.

Nooralotta Nezirin ja Jussi Ihamäen välinen valmennussuhde tiedetään tuliseksi.

Harjoituskaudella ongelmia

Ihamäen mukaan Neziri kärsi kauden alla pienistä vaivoista, minkä takia hän ei ole pystynyt täysin noudattamaan valmentajan luomaa harjoitusohjelmaa. Esimerkiksi kevään Teneriffan leirillä aituritähteä kiusasi reisivamma, joka rajoitti kovavauhtisten tekniikkaharjoitusten tekemistä.

– Juoksussa on tällä hetkellä todella paljon puutteita, mikä johtuu pitkälti siitä, että emme saaneet tehtyä riittävästi tekniikkatreenejä harjoituskaudella. Kaikki palaset pitää saada loksahtamaan kohdalleen, jotta tulos paranee, Ihamäki sanoo.

Manageri naurahtaa väitteille

Nooralotta Nezirin manageri Jukka Virtanen naurahtaa väitteelle, että aituritähden harjoittelumotivaatiossa olisi ollut talvikauden aikana ongelmia.

– Kaikki Nooralotan tuntevat tietävät, että harjoittelumotivaatiosta ei todellakaan ole pulaa. Nooralotta on todellinen ammattiurheilija. Hän on todella vaativa sekä itselleen että muille ympärillään työskenteleville, Virtanen sanoo.

Tämän enempää manageri ei ota kantaa Iltalehden kohua herättäneeseen artikkeliin.

– Jokainen varmasti vetää siitä jutusta omat johtopäätöksensä. Managerina en koe mitään tarvetta lähteä juupas eipäs -leikkiin, Virtanen toteaa.

Nezirin kauden avauskisa Karjaalla kesäkuun alussa päättyi kaatumiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?