Huippuvireinen Thomas Röhler valmistautui Kuortaneen kisaan perinteisissä suomalaismaisemissa: ”Tarvitsen lepoa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Huippuvireinen Thomas Röhler valmistautui Kuortaneen kisaan perinteisissä suomalaismaisemissa: ”Tarvitsen lepoa”

Kauden kärkituloksen haltija haluaa oppia viime kauden vaikeuksista.

Thomas Röhler oli hyvässä vireessä myös lauantaina Kuortaneella. Voitto irtosi tuloksella 87,28.

17.6.2017 23:03

Olympiavoittaja Thomas Röhler valmistautui leppoisasti Kuortaneen eliittikisojen keihäskilpailuun. Röhler saunoi ja kävi järvessä uimassa edellisiltana. Kilpailupäivän aamuna hän rentoutui kalareissulla.

– Tarvitsen lepoa, Röhler tunnusti voitettuaan Kuortaneen kilpailun hyvällä tuloksella 87,28.

Röhlerillä on kesäksi tiivis kilpailuaikataulu. Hän on saanut kuulla kyllästymiseen asti varoituksia vammariskistä, kun on heittänyt jo alkukaudesta yli 90 metrin kaaria.

– Olen lakannut kuuntelemasta hyväntahtoisia neuvoja. Koin itse viime vuonna Amsterdamin EM-kisoissa, että 90-metrisistä on paljon vaikeampi palautua kuin vaikkapa 85 metrin heitoista, mutta se on asia, joka minun on opeteltava, Röhler huomautti.

Röhler heitti viime vuonna Turussa kaksi yli 91 metrin heittoa eikä palautunut niistä EM-kisoihin mennessä. Kivut iskivät EM-kisojen karsinnan jälkeen, ja Röhler jäi loppukilpailussa viidenneksi.

Röhler loukkasi itseään Amsterdamissa, mutta toipui Rion olympialaisiin mennessä. Hän otti olympiakullan kauden kolmannella 90 metrin heitollaan.

– Toivottavasti olen oppinut jotain. Joka tapauksessa minun pitää löytää tapa palautua myös 90 metrin suorituksista, Röhler totesi Kuortaneella.

Röhler, 25, on heittänyt tänä kesänä Saksan ennätyksen 93,90.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?