Kuortaneen keihäskilpailusta ennakoidaan hurjatasoista – Pitkämäeltä odotetaan kauden parasta

Julkaistu:

Keihäänheitto
IS seuraa kello 18.50 alkavaa Kuortaneen keihäskilpailua.
Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen alkukausi on ollut takkuinen. Pienet vaivat ovat syöneet terää harjoittelusta ja kilpailuheitoista. Seitsemän arvokilpailumitalia urallaan saavuttaneen Pitkämäen kauden toistaiseksi pisin kaari on kantanut 84,26 metriä.

– Heitossa on ollut pieniä virheitä. Juoksurytmistä on ollut hankala saada kiinni. Juoksu pitäisi saada tulemaan rennommin. Se, miksei näin ole, johtui osittain siitä, että pakaravaivan takia tuli harjoituksissa juoksutaukoa, Pitkämäki ruotii tilannettaan tiedotteessa.

Tiistaina Pitkämäki heitti Turussa 83,95 ja sijoittui Paavo Nurmen kisoissa viidenneksi. Voiton vei tuolloin Saksan Thomas Röhler tuloksella 88,26. Lauantaina Kuortaneen eliittikisoissa nähtäneen jälleen pitkiä keihäskaaria, kun saksalaisten tähtikolmikko Röhler, Johannes Vetter ja Andreas Hofmann tavoittelevat kauden toistaiseksi parhaita lukemiaan.

– Jos haluaa MM-joukkueeseen, täytyy heittää pidemmälle kuin Hofmann, joka on maailmantilastossa kolmas tuloksella 88,79, Vetter kertoo.

Saksalaiset ennakoivat tasokasta kilpailua

Kaikkiaan neljä eri heittäjää on saavuttanut Kuortaneella 91 metrin rajan ja viisi heittäjää yli 90 metrin rajan. Saksalaiset tietävät heittopaikan historian ja menneiden vuosien hirmutulokset.

– Kuortane on keihäänheiton mekka, kaikki huiput ovat kilpailleet täällä ja niin moni on heittänyt yli 90 metriä, Vetter sanoo.

Tero Pitkämäen lisäksi saksalaisten kovimpiin haastajiin lukeutuu Trinidad-Tobagon Keshorn Walcott.

– Thomasilla (Röhler) oli Turussa tiistaina aika tiukka kisaputki alla. Hän oli heittänyt Roomassa ja Jenassa ennen sinne tuloa. Nyt hänellä on pari kolme päivää aikaa huilata. Veikkaan, että hän on lauantaina valmis heittämään pitkälle, Pitkämäki tuumii.

Röhler ennusti torstaina voittotulokseksi 90,81, Hofmann yli 88 ja Vetter yli 89 metriä. Tero Pitkämäeltä tuollaisia heittoja ei vielä nähtäne, mutta kokenut urheilija on optimistinen oman tilanteensa suhteen.

– Sellainen tunne on, että onnistuminen ei ole isoista asioista kiinni, Pitkämäki pohdiskeli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt