Tero Pitkämäki haastaa keihään maailman ykkösen – seuraa heitä Paavo Nurmen kisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tero Pitkämäki haastaa keihään maailman ykkösen – seuraa heitä Paavo Nurmen kisoissa

Renaud Lavillenie, Tero Pitkämäki ja Oskari Mörö

Julkaistu: 13.6.2017 16:36

Paavo Nurmen kisoissa on luvassa tähtiloistoa niin kotimaisten kuin ulkomaisten urheilijoiden osalta.

Renaud Lavillenie: Seiväshypyn ranskalainen supertähti on tällä hetkellä maailman tilastoissa vasta neljäntenä tuloksella 583. Pystyykö hän Turussa haastamaan ruotsalaisen ihmeteini Armand Duplantisin kärkituloksen 590? Yleisön kannustamisesta se ei ainakaan jää kiinni, Paavo Nurmen Stadionin seiväspaikka on lähes pääkatsomossa kiinni. Sääolot ovatkin sitten asia erikseen.

Röhler, Vetter, Hofmann: Turussa käydään äärimmäisen kovatasoinen keihäskilpailu. Mukana on maailman tämän hetken kärkikolmikko, saksalaiset Thomas Röhler, Johannes Vetter ja Andreas Hofmann. Hurjassa iskussa oleva tilastokärki Röhler viihtyy mainiosti Turussa: viime vuonna hän oli kisojen suurin tähti 91,28 metriä kantaneella heitollaan. Tero Pitkämäki, Keshorn Walcott, Julius Yego ja kumppanit ovat saksalaisrintaman takana haastajan asemassa.

Caterine Ibargüen: Kolumbialainen on Rion olympialaisten kultamitalisti kolmiloikassa. Tällä kaudella vasta kaksi kisaa hypännyt Ibargüen ei ole vielä puhkaissut 15 metrin rajaa. Sillä huippusuorituksella nousisi saman tien maailman tilastokärkeen.

Camilla Richardsson on suomalaisten ykköstoivo naisten esteissä.

Camilla Richardsson: 23-vuotias estejuoksija kisaa Turussa ensimmäisen kerran sitten viime viikon, jolloin hän rikkoi hienosti 3 000 metrin esteiden MM-kisarajan. Muun muassa Etiopian Hiwot Ayalew ja Kenian Norah Tanui varmistavat, että Richardsson pääsee testaamaan kuntoaan taas kovaan joukkoon. Viikon takaisen ennätysjuoksunsa jälkeen Richardsson lupaili tälle kesälle vielä toistakin ennätysparannusta.

Samuel Purola: Vasta 17-vuotias oululainen jysäytti Lahden Eliittikisoissa viime perjantaina melkoisen tulospommin: hän juoksi 100 metriä vastatuuleen 10,44. Tulos on 17- ja 19-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. Paavo Nurmen kisoissa nuorukaisella on mainio paikka hakea lisäkokemusta.

Oskari Mörö: 400 metrin aiturin kauden avauskisa päättyi epäonnisesti keskeytykseen. Alkukaudesta Möröä on kiusannut myös pieni varvasvamma. Kovista kilpailijan hermoistaan tunnettu Mörö onnistui viime kaudella hilaamaan Suomen ennätyksen lukemiin 49,04. Turussa tähtäimessä voisi olla ainakin Lontoon MM-raja 49,35.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?