Tero Pitkämäki paljasti kovan leuanvetotuloksensa – ”Vaikka olenkin 95-kiloinen” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tero Pitkämäki paljasti kovan leuanvetotuloksensa – ”Vaikka olenkin 95-kiloinen”

IS kysyi Tero Pitkämäeltä 11 kysymystä Thomas Röhleristä. Röhler ja Pitkämäki ovat tositoimissa tiistaina Paavo Nurmi Gamesissa.

Pitkämäki ja Röhler maanantaina lehdistötilaisuudessa Turussa.

13.6.2017 9:16

Mikä on varhaisin muistosi Thomasista?

–Dessausta vuodelta 2013. En tiennyt kaverista mitään, mietin vaan, että ”perhana kasinelosen veti tässä vesikelissä, aika kova. Nuori kaveri, pirun hyvä asento, hänestä vielä tulee jotain”.

Missä asiassa olet Thomasia parempi?

–Kyllähän tuo kaveri on aika kova joka osa-alueella. No kokemusta mulla on ainakin enemmän… Sulkapallossa, siihen voin hänet haastaa.

Mitä kadehdit Thomasissa?

–Tällä hetkellä hänen teknistä osaamistaan, se on niin varmaa ja puhtaan näköistä. Minä en ole koskaan heittänyt keihästä niin puhtaaseen asentoon kuin hän heittää. Olisi minunkin ennätykseni varmaan vähän parempi.

Kumpi voittaisi leuanvetokisan?

–No minä olen aika hyvä vetämään leukoja, vaikka olenkin 95-kiloinen. Olen vetänyt 40 leukaa, katsotaan mikä olisi hänen vastauksensa.

Entä kädenvääntökisan?

–Minulla on vähän paremmat voimatulokset eli veikkaisin että minä, mutta paha sanoa. Aika tiukka ote hänelläkin oli kun äsken kokeiltiin kuvaa varten.

Mitä arvostat Thomasissa?

–Hän on reilu kaveri, jolla on jalat maassa tiukasti, vaikka hän on olympiavoittaja, ja keihäs on lentänyt useamman kerran hyviin lukemiin. Ei ole jalat yhtään nousseet maanpinnalta.

Kumpi teistä hermoilee enemmän kisan aikana?

–Se varmaan vaihtelee. Thomas oli ehkä aiemmin, kun hänellä ei ollut niin paljon onnistumisia takana, mutta nykyään hän vaikuttaa kyllä aika varmalta. Eli ehkä minä olen se vähän epävarmempi tällä hetkellä.

Kuinka pitkälle Thomas heittää Paavo Nurmen kisoissa?

–88,95.

Kumpi on kovempi keihäsmaa, Suomi vai Saksa?

–Tällä hetkellä Saksa, ihan selkeästi. Suomella ei ole mitään jakoa.

Mikä olisi Thomasin laji, jos hän ei olisi keihäänheittäjä?

–Crossfit!

Jos ja kun kisaatte molemmat Lontoon MM-kisoissa, monenneksi Thomas sijoittuu?

–Oletushan on tällä hetkellä, että hän on mestarisuosikki. Kaikkien pitää aika paljon parantaa, jotta pystytään hänet haastamaan. Mutta monta haastetta hänellä on vielä edessä… No on hän mitalipallilla ainakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?