Antti Ruuskasen valmentaja kommentoi isoa arvoitusta –”Ehkä tehdään Seppo Rädyn temppu” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Antti Ruuskasen valmentaja kommentoi isoa arvoitusta –”Ehkä tehdään Seppo Rädyn temppu”

Julkaistu: 9.6.2017 13:29

Keihäänheittäjä Antti Ruuskasen kausi on alkamassa aikaisintaan kuukauden päästä.

Viimesyksyisestä olkapääoperaatiosta toipunut Antti Ruuskanen, 33, ei ole vielä aloittanut kilpailukauttaan. Ruuskasen kaudenavauksen ajankohta ja suorituskyky ovatkin tällä hetkellä Suomen yleisurheilun mielenkiintoisimpia kysymyksiä.

Jutun pääkuvana olevalla videolla Ilta-Sanomien uusi yleisurheiluasiantuntija Lauri Hollo ja toimittaja Pekka Holopainen keskustelevat keihäskesän näkymistä.

Ilta-Sanomat tavoitti perjantaina Ruuskasen valmentajan Jarmo Hirvosen, jonka mukaan Ruuskanen ei todellakaan kiirehdi paluuajankohtansa kanssa, vaan pysyy todennäköisimmin pois kilpailuista vielä noin kuukauden.

– Sanotaan, että Joensuun (12. heinäkuuta) tai Lapinlahden (16.7.) Eliittikisat ovat tällä hetkellä kaikkein todennäköisin vaihtoehto. Pitää olla varmuus ja valmius, Hirvonen kertoi.

Valmentaja muistutti, ettei Ruuskasen tapainen, erittäin kokenut ja menestynyt urheilija tarvitse arvokisakuntoon virittäytyäkseen yhtä monia kilpailuja kuin kymmenen vuotta nuorempi heittäjä.

– Ei ole mahdotonta sekään, että toistetaan Seinäjoen Kalevan kisoissa (22.–23.7.) Seppo Rädyn temppu vuodelta 1996. Ei se Sepolta hassummin onnistunut.

Vuonna 1996 vammojen kiusaama Räty aloitti kautensa suoraan Tampereen Kalevan kisoista, joissa voitti ja rikkoi Atlantan olympiakisojen valintarajan. Kisoissa hän vajaa kuukausi myöhemmin heitti sensaatiomaisesti pronssimitalin.

Valmentaja Jarmo Hirvonen ja Antti Ruuskanen eivät kiirehdi takaisin kilpakentille.

Ruuskanen on Suomen tuorein yleisurheilun arvokisamitalisti; hän saavutti viime kesänä Amsterdamissa EM-pronssia. Loppukilpailussa iskenyt kylkivamma ja kisojen jälkeen miehen sairaalakuntoon tipauttanut vatsatauti söivät sen verran tehoja, että Rion olympiakisoissa Ruuskanen jäi elokuussa kuudenneksi.

Edellisen kerran Ruuskanen on heittänyt kilpaa nimikkokilpailussaan Pielavedellä 17. syyskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?