ISTV:n uusi yleisurheiluohjelma Aavistuslähtö: Mikä on realismia Pitkämäelle ja Ruuskaselle Lontoon MM-kisoissa? - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

ISTV:n uusi yleisurheiluohjelma Aavistuslähtö: Mikä on realismia Pitkämäelle ja Ruuskaselle Lontoon MM-kisoissa?

Uudessa yleisurheiluohjelmassa käydään läpi mm. saksalaisten ja suomalaisten keihäänheittoa.

9.6.2017 6:46

ISTV:n yleisurheiluasiantuntija, valmentaja Lauri Hollo ja Ilta-Sanomien toimittaja Pekka Holopainen käyvät kauden ensimmäisessä Aavistuslähtö-ohjelmassa läpi sitä, miten Turun Paavo Nurmi Games on noussut suvereenisti maan parhaaksi lajitapahtumaksi.

Tiistai-illan odotetuin nimi on jälleen keihäänheittäjä, mutta tällä kertaa ei suomalainen, vaan saksalainen olympiavoittaja Thomas Röhler. Hollo ja Holopainen arvioivat, mikä on tämän kesän MM-kisoissa Lontoossa realismia Tero Pitkämäelle ja Antti Ruuskaselle ja mikä on luotettavaksi arvokisajyräksi varttuneella iällä kehittyneen David Söderbergin tarinan opetus.

Pikajuoksija Hanna-Maari Latvala päätti toissa vuonna hakea uransa viimeisen nosteen amerikkalaisesta valmennuksesta ja siirtyi harjoittelemaan tunnetun Lance Braumanin urheilijatalliin. Sen jälkeen kaikki mahdollinen on mennyt pieleen, ja Latvalan tulostaso on romahtanut ajoista, jotka hän juoksi Petteri Jousteen valmennuksessa.

ISTV:n yleisurheiluasiantuntija, valmentaja Lauri Hollo esittää Aavistuslähtö-ohjelmassa arvionsa siitä, miksei ruoho aina olekaan vihreämpää aidan toisella puolella ja miksi niin harvan suomalaisen ura on ottanut nousukiitoa amerikkalaisessa valmennuksessa.

 Camilla Richardsson rikkoi estejuoksussa Lontoon MM-kisarajan ja esiintyy elokuun arvokisoissa. Mutta entä Johanna Peiponen, Alisa Vainio, Sandra Eriksson tai Oona Kettunen? Mitä ihmettä on tapahtunut? Juokseeko Lontoon MM-kisoissa yhtään suomalaista sileillä ratamatkoilla? ISTV:n yleisurheiluasiantuntija, valmentaja Lauri Hollo arvioi Aavistuslähtö-lähetyksessä asiaa kokeneen kestävyysjuoksuvalmentajan silmällä.

Hollo nauraa selitykselle, jonka mukaan korkean elintason suomalaiset olisivat kestävyysjuoksun askeettiseen maailmaan liian mukavuudenhaluisia. Esimerkiksi Norjalla on Ingebrigtsenin timanttinen veljestrio, ja maan elintaso on jopa korkeampi kuin Suomen.

Camilla Richardsson

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?