Yleisurheilulegenda Heike Drechsler avoimena rakkaudestaan Bryggareen: ”Jos Arto kosii, en anna rukkasia”

Entinen yleisurheilutähti Heike Drechsler ja Arto Bryggare perustivat yhteisen tukikohdan Berliiniin.

Arto Bryggare ja Heike Dreschler nauttivat olympiatunnelmasta Rio de Janeirossa kesällä 2016.

3.6.2017 15:12

Saksalainen Heike Drechsler sai viikko sitten merkittävän tunnustuksen kotimaassaan, kun 52-vuotias ex-pituushyppääjä (joka oli maailman huipputasoa myös pikamatkoilla ja 7-ottelussa) valittiin vuonna 2006 perustettuun urheilun Hall of Fameen. ”Kuuluisuuksien galleriassa” on nyt 104 jäsentä, kun Dreschlerin kanssa valituiksi tulivat jalkapalloilija Lothar Matthäus, mäkihyppääjä Sven Hannawald ja yhdistetyn Franz Keller.

Juhlava tilaisuus järjestettiin mediatalo Axel-Springer-Hausissa Berliinissä, jossa Drechslerin kavaljeerina oli hänen nykyinen elämänkumppaninsa Arto Bryggare, 59.

– Se oli hieno tilaisuus, jossa oli paikalla merkittäviä urheilupersoonia Franz Beckenbauerista lähtien, Bryggare kertoo Ilta-Sanomille.

Muutto Karlsruhesta Berliiniin

Drechsler sanoi arvostavansa valintaansa erittäin korkealle. Neljän valitun lisäksi ehdolle oli asetettu 1950–60-lukujen huippupyöräilijä Gustav-Adolf ”Täve” Schur, mutta hän ei saanut riittävää kannatusta valinnoista päättävältä tuomaristolta. Schur on puolustanut näihin päiviin DDR:n yhteiskuntajärjestelmää ja valtiojohtoista urheilusysteemiä.

Bryggare ja Drechsler viime marraskuussa saksalaisessa urheilugaalassa.

Valintansa yhteydessä Drechsler antoi Super-illu -lehdelle haastattelun, jossa hän kertoo ”kahdesta tärkeimmästä miehestään”. Kaksinkertainen olympiavoittaja puhuu avoimesti Tony-pojastaan sekä suhteestaan uuteen miesystäväänsä. Drechsler (o.s. Daute) oli vuosina 1984–97 naimissa jalkapalloilija Andreas Drechslerin kanssa. Avioliitosta syntyi 1989 Tony-poika, joka on valmistunut yliopistosta ja asuu nykyään Rostockissa.

Dreschler asui vuodesta 1997 lähtien Karlsruhessa, jonne hän muutti tavatakseen mahdollisimman usein silloista poikaystäväänsä. Tämä oli ranskalainen 10-ottelija Alain Blondel, jonka kanssa Drechsler seurusteli kymmenisen vuotta.

Yhteinen koti Berliinissä

Bryggareen monipuolinen saksalaisyleisurheilija tutustui jo 1980-luvulla, kun he kiersivät samoissa kilpailuissa. Vakavammaksi suhde muuttui sen jälkeen, kun Drechslerin ja hänen edellisen elämänkumppaninsa Steffen Richtnerin yhteiselo päättyi kesällä 2015.

Arto Bryggare saavutti 110 metrin aitojen MM-hopeaa Helsingissä 1983.

Bryggare ja Drechsler ovat olleet parin vuoden ajan tuttu näky yleisurheilun arvokisoissa. Saksassa näyttävä pari on kerännyt katseita muutamissa urheiluun liittyvissä gaalatilaisuuksissa. Viime vuonna he päättivät perustaa yhteisen kodin Berliinin.

Heiken muuttaessa Karlsruhesta pääkaupunkiin, hän tarvitsi miehistä apua.

– Tonysta oli jättiläismäinen apu muuton yhteydessä, Drechsler sanoo Super-illun haastattelussa.

Myös Bryggare hääri apuna muutossa, koska aivan Berliinin keskustassa sijaitsevasta asunnosta tuli myös hänen toinen kotinsa.

– Olen puoliksi berliiniläinen. Olen kirjoilla Helsingissä, mutta vietän paljon aikaa Berliinissä, Bryggare kertoo.

Heike on valmis avioliittoon

Hänen mukaansa Tony on reipas nuori mies, jonka kanssa ex-aitajuoksija tulee hyvin toimeen. Saksalaislehden haastattelussa 26-vuotias Tony lausuu samansuuntaisia ajatuksia suomalaisesta.

– Arto on sympaattinen tyyppi, jonka läsnäolo tekee hyvää äidillinen ja saa hänet onnelliseksi. Se on tärkeintä.

Tässä Drechsler tuulettaa EM-kultaa Budapestissä 1998.

Tony Drechsler muutti Baijerista Itämeren rannikolle Rostockiin rakkauden perässä, mutta ei aio hätäillä naimisiinmenon kanssa. Hänen äitinsä olisi sen sijaan valmis uuteen liittoon vaikka heti.

– Sanotaanko niin, että jos Arto kosii, en anna rukkasia, Heike sanoo.

Hänen mukaansa ajatus avioliitosta tuntuu mielettömän hyvältä.

– Uskon tosiaan siihen, että voin elää vanhaksi Arton rinnalla.

Yleisurheilukentillä heidän seuraava maalinsa on ensi kesänä Berliinissä järjestettävät lajin EM-kilpailut. Drechslerilla on siviilityö terveys- ja hyvinvointialalla, mutta aikaa riittää vanhaan leipälajiin. Heike on ollut mukana mainostamassa EM-kisoja ja vauhdittamassa lipunmyyntiä.

Kisojen aikana hänellä saattaa olla konkreettisempikin rooli. Heike suoritti keväällä yleisurheilun tuomarikortin, joten hänet saatetaan nähdä valvomassa pituushyppääjien suorituksia Berliinin Olympiastadionilla. Bryggare kilpaili Berliinin urheilupyhätössä ensimmäisen kerran kesällä 1978, joten hän voi viettää kisojen aikana 40-vuotistaiteilijajuhlaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?