Minne katosi juoksijalahjakkuus Alisa Vainio? Lähipiiri vaikenee - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Minne katosi juoksijalahjakkuus Alisa Vainio? Lähipiiri vaikenee

Kestävyysjuoksun huippulahjakkuuden kunnosta ei tihku mitään tietoja.

Alisa Vainio palkittiin Vuoden nuorena urheilijana Urheilugaalassa tammikuussa 2016. Huippukauden 2015 jälkeen häntä ei ole nähty yleisurheilukisoissa.

31.5.2017 9:48

Oli yleisesti tiedossa, että viime kauden kokonaan väliin jättäneen Alisa Vainion, 19, piti avata kilpailukautensa maantiejuoksun SM-kilpailuissa Espoossa 22. huhtikuuta.

Näin ei tapahtunut.

Nyt, viisi viikkoa myöhemmin, paluun ajankohta on edelleen mysteeri. Vainio on viime kuukaudet pysytellyt poissa julkisuudesta, ja myös juoksijalahjakkuutta valmentava Jarmo Viskari on haluton puhumaan suojattinsa tilanteesta.

– Tällä hetkellä kaikki menee ihan hyvin. Ensimmäistä kilpailua odotellaan jossain kohtaa, Viskari kommentoi Ilta-Sanomille.

Pystytkö yhtään valottamaan paluun ajankohtaa?

– En oikeastaan pysty. Se on vielä päättämättä. Ajatuksia on olemassa, mutta päätöksiä ei ole tehty.

Vainio nousi suomalaisen urheiluväen suureksi puheenaiheeksi syyskuussa 2015, kun hän juoksi 17-vuotiaana elämänsä ensimmäisen maratonin aikaan 2.33.24. Se on alle 20-vuotiaiden epävirallinen Euroopan ennätys.

Joulukuussa 2015 Vainion jalkaan iski tulehdus, jota seurasivat huhtikuussa 2016 löydetyt kaksi rasitusmurtumaa.

Viime kausi jäi kokonaan väliin. Edellisen kerran Lappeenrannan Urheilu-Miesten juoksija on nähty kilpailuissa marraskuussa 2015.

Tosin tämän vuoden helmikuussa Vainio osallistui 100 kilometrin mittaiseen Finland Ice Marathon -luistelutapahtumaan Kuopiossa. Hän taittoi matkan aikaan 4.09 ja sijoittui kolmanneksi.

Kysymykseen, menikö Vainion harjoituskausi suunnitelmien mukaan, valmentaja vastaa näin:

– Olemme Alisan kanssa sopineet – niin kuin kaikki ovat varmaan huomanneet – että emme kommentoi mitään tässä kohtaa. Alkuperäinen suunnitelma oli avata kausi SM-maantiejuoksussa, mutta näin ei tapahtunut, Viskari vastaa.

Vainio on aiemmin ilmoittanut kauden päätavoitteekseen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut. Ne järjestetään Puolan Bydgoszczissa heinäkuun loppupuolella.

Hän ei vastannut IS:n soittopyyntöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?