Entinen seiväshyppytähti sairastui vakavasti – kamppailee 44-vuotiaana elämästään

Julkaistu:

Yleisurheilu
Seiväshypyn maailmanmestari Tim Lobinger sairastaa leukemiaa, kertoo Die Welt.
Takavuosien seiväshyppytähti ja yleisurheilukenttien väriläiskä Tim Lobinger on vakavasti sairas.

Saksalaislehti Die Weltin mukaan saksalainen Lobinger, 44, sairastaa leukemiaa ja taistelee elämästään. Lobinger on kemoterapiahoidossa kotikaupungissaan Münchenissä.

Lobingerin taustajoukkojen julkaiseman tiedotteen mukaan rankat hoidot ovat toistaiseksi sujuneet hyvin.

– Tim on reagoinut positiivisesti aggressiivisimpiin hoitoihin. Se on antanut hänelle ja häntä hoitaville lääkäreille toivoa. Paraneminen riippuu kuitenkin monesta asiasta, tiedotteessa luki.


Lobinger kuului 2000-luvun alkuvuosina seiväshypyn suurimpiin tähtiin. Vuonna 1997 hänestä tuli ensimmäinen saksalainen kuuden metrin rajapyykin ylittänyt hyppääjä. Lisää menestystä oli luvassa vuotta myöhemmin, kun Lobinger saavutti Budapestin EM-kisoissa hopeaa.

Lobingerin ura huipentui vuoden 2003 halli-MM-kisoissa Birminghamissa. Siellä hän voitti MM-kultaa.

Moninkertainen arvokisamitalisti työskenteli uransa jälkeen muun muassa jalkapallojoukkue RB Leipzigin fysiikkavalmentajana.


Lobingerin kohtalo on koskettanut laajasti maailman urheilupiirejä. Monet ovat osoittaneet entiselle yleisurheilutähdelle tukeaan sosiaalisessa mediassa.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt