Suomalainen juoksi puolimaratonin 24 kilon ”raharinkka” selässään – keppihevoselle tuli kotoa jyrkkä ei - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomalainen juoksi puolimaratonin 24 kilon ”raharinkka” selässään – keppihevoselle tuli kotoa jyrkkä ei

Jussi Kallioniemi keräsi rahaa SPR:lle juoksemalla Helsinki City Runin painava rinkka selässään.

Jussi Kallioniemi juoksi viime vuonna Vantaan maratonin 27,2 kilon painoinen rinkka selässään. Viime viikonloppuna hän juoksi taas rinkka selässään, nyt puolimaratonin.

17.5.2017 15:01

Jussi Kallioniemi ei ole ihan tavallisin juoksija. Hän juoksi viime viikonloppuna Helsinki Cityn Runilla puolimaratonin aikaan 2.22.46.

Siinä ei sinänsä mitään ihmeellistä. Mutta Kallioniemi taivalsikin matkan 24-kiloinen rinkka selässään.

Tavoitteena oli kerätä rahaa Punaisen Ristin katastrofirahastoon ja panna lahjoituksia vastaava summa kolikoina reppuun. Rahaa kertyi Kallioniemen mukaan vajaat 1 200 euroa 47 eri lahjoittajalta.

Hän päätti lopulta olla lastaamatta reppuun koko summaa vastaavaa kolikkomäärää. Hän kokosi taakkaa yhteensä 24 kiloa. Tämä koostui pääasiassa erityisistä lyijypainoista, jotka olivat kumimaton sisällä.

Hölskyvä ja heiluva lasti vaikeuttaisi juoksemista merkittävästi enemmän kuin hyvin pakattu reppu.

Ei helissyt

Kallioniemi pani lauantaina mukaan myös kolikoita, oman arvionsa mukaan muutaman satasen edestä.

– Ajatus oli, että voi sanoa repussa olevan kolikoita, ja olisi kuulunut niiden helinää. Ei paljon kuulunut, Kallioniemi kertoi.

Hänelle on herännyt vahva ajatus, että hän yrittää vastaavaa hyväntekeväisyyttä myös myöhemmin tällä kaudella juoksemalla puolimaratoneja ja maratoneja rinkka selässään.

Kirkkain tavoite on lokakuussa Vantaalla.

Kallioniemi tavoittelee siihen mennessä keräyspotiksi 45 kilon verran kahden euron kolikoita. Tämä tarkoittaisi 5 337 kolikkoa eli 10 672 euron keräystavoitetta SPR:n katastrofirahastoon.

Keppihevoselle ”EI”

Yksi kaveri ehdotti Kallioniemelle, että he juoksisivat myöhemmin tänä vuonna Tampereella puolimaratonin keppihevosten kanssa. Kallioniemen kotona puututtiin nopeasti siihen ehdotukseen.

– Tyttäreni vastusti ankarasti. Hän uhkasi puhkaista autostani renkaat, jos teen niin, Kallioniemi kertoi yläasteikäisen tyttärensä reaktiosta.

Juokseminen maistuu ilman ylimääräistä varustustakin. Siitä on tullut 44-vuotiaalle Kallioniemelle tärkeä harrastus. Hän kertoi aloittaneensa liikkumisen vasta 2009.

– Sitä ennen en harrastanut liikuntaa ollenkaan, ja painoakin oli silloin 155 kiloa, elämäntaparemonttiinsa tyytyväinen mies kertoi.

Rotevan miehen omapaino on edelleen noin sata kiloa.

– En ole mikään keijukainen, Kallioniemi sanoi naurahtaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?