Suomalainen naisurheilija joutui ryöstön kohteeksi Barcelonassa – ystävien neuvokkuus pelasti ikävästä tilanteesta

Julkaistu:

yleisurheilu
Annimari Kortteen rahat ja avaimet varastettiin Barcelonassa.
Aitajuoksija Annimari Korte palasi sunnuntaina vuosien tauon jälkeen kilpailuihin.

Korte edustaa nykyisin FC Barcelonaa, jonka riveihin hän siirtyi aiemmin tänä vuonna. Suomalainen juoksi katalonialaisseurojen yhteenotossa 100 metrin aidoissa 13,80. Fiilikset ehtivät kisan jälkeen olla tovin katossa.

– En ole pystynyt treenaamaan kolmeen vuoteen. Nyt alla on kaksi kuukautta kunnon treeniä terveenä ja juoksin 13,80. Olin tosi yllättynyt, puhelimitse tavoitettu Korte kertoi.

Pian kisan jälkeen tuli kuitenkin takaisku. Korte huomasi, että hänen reppunsa oli varastettu.

– Se oli samassa paikassa kuin muidenkin urheilijoiden tavarat. Olin hetken puhelimessa ja tavarani katosivat. Onneksi minulla oli puhelimeni, niin sain nopeasti kaikki kortit suljettua.

Repussa olivat Kortteen avaimet ja kotiosoite, joten lukot menevät vaihtoon. 29-vuotias aitajuoksija pääsi kuitenkin kotiinsa neuvokkaiden ystäviensä avulla.

– Pari kaveriani kiipesi parvekkeen kautta kämppään sisään ja pääsin kotiin.

– Lompakko, avaimet, rahat, iPod ja kaikki FC Barcelonan vaatteet vietiin. Kuulemma varsinkin Barcelonan vaatteet ovat kovassa huudossa täällä, ja niitä varastetaan paljon. Niistä maksetaan hyvin.

Korte ei kuitenkaan ole peloissaan, vaan kokenut maailmanmatkaaja tietää, että joskus näinkin sattuu. Reppu on jo palautettu Camp Noulle – luonnollisesti tyhjänä.

– Haen sen illalla. Siellä ei kuulemma ole kuin putkirulla, Korte nauraa.

Vihdoin taas treenikunnossa

Nopeasti löytynyt kisakunto antaa aihetta iloon, sillä Korte kärsi vuosien ajan terveysongelmista. Kortea riivasivat vuodesta 2012 rintalastan kivut. Vuonna 2015 niiden aiheuttajaksi paljastui Tietzen syndrooma.

– Lääkärit sanoivat, että vaihtoehtoina ovat kemoterapia tai rintalastan poistaminen, Korte kertoi IS:lle huhtikuussa.

Vain pari viikkoa sen ilmoituksen jälkeen rintalastan kivut katosivat yllättäen.

– Yleensä se tauti paranee muutamassa viikossa, mutta minulla se kesti kolme vuotta.

Kolmen vuoden tutkimusten jälkeen tammikuussa 2016 lääkärit pääsivät ruokatorven ärtymyksen aiheuttajan jäljille. Nielemisvaikeuksien lisäksi siihen liittyi jatkuva kuumeilu.

Korte muutti Barcelonaan aiemmin tänä vuonna ja liittyi Barcelonan harjoitusvahvuuteen. Sanomalehti AS uutisoi ”Barcelonan yleisurheilujaoksen näyttävästä kiinnityksestä”. Nyt tukena on myös kelpo tulos. 13,80 olisi ollut Suomessa viime vuonna jaetulla kahdeksannella sijalla 100 metrin aitajuoksun kotimaisella listalla, ja se tuli vain parin kuukauden harjoittelulla.

– Nyt haluan vain pysyä terveenä ja päästä kunnolla harjoittelemaan. Toivottavasti pystyn kilpailemaan kesällä Suomessakin pari kertaa.

Kortteen ennätys, 13,46, syntyi vuonna 2012. Hän oli mukana nuorten arvokisoissa 2005–09.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt