Annemari Sandell voitti kymmeniä Suomen mestaruuksia – nyt maastojuoksun SM-kisat päättyivät kyyneliin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annemari Sandell voitti kymmeniä Suomen mestaruuksia – nyt maastojuoksun SM-kisat päättyivät kyyneliin

Annemari Kiekara (o. s. Sandell) oli haikeana uransa kenties viimeisissä SM-maastoissa.

Annemari Kiekara (ent. Sandell) hyvästeli SM-maastot sunnuntaina.

7.5.2017 19:37

Silmäluomet, kämmenet ja hihansuut eivät riittäneet kaitsemaan Annemari Kiekaran kyyneleitä sunnuntaina. Tyttönimellään Sandell kymmeniä Suomen mestaruuksia saavuttanut juoksija hyvästeli Vierumäellä maastojuoksun SM-kisat ja herkistyi verryttelyssään kyyneliin.

– Nämä olivat varmaan vikat SM-maastot elämässäni, Kiekara selitti haikeuttaan.

Kiekara, 40, saavutti maastokisoissa MM-pronssin sekä EM-kisoissa kullan, hopean ja pronssin sekä kymmenen Suomen mestaruutta. Kalevan kisoissa hän voitti 11 kertaa.

Kilpauransa Kiekara aikoo päättää Tukholman maratonilla 3. kesäkuuta.

– Juoksemista en lopeta, mutta kilpaileminen jää nyt pois, Kiekara totesi.

Vierumäellä Kiekara juoksi 6 kilometrin kilpailun alkukilometrit mitalisijojen tuntumassa. Maaliin hän tuli kuudentena 59,4 sekuntia kilpailun voittaneen Camilla Richarssonin perässä.

– Taisin aloittaa liian reippaasti, kun ajattelin, että minulla olisi juoksussa jopa mitalisauma.

Juoksua Kiekara kertasi jo hymyillen, vaikka joutui edelleen pyyhkimään kyyneliä poskiltaan.

– En ole päivän tulokseen pettynyt. Tähän pitää olla tyytyväinen tällä harjoittelulla. Ja olen onnellinen, kun jalat eivät juuri nyt ole kipeät.

Kiekaralla on riittänyt vaikeuksia uran loppupuolella. Tänä talvena hän kärsi takareisivaivoista ja poskiontelon tulehduksista.

– Viimeaikaiset vaikeudet harmittavat eniten sen takia, että Mika on ollut niin hienosti mukana. Olisin toivonut hänen takiaan, että tämä olisi onnistunut paremmin, Kiekara kiitteli valmentajapuolisonsa Mika Kiekaran panosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?