Ruotsalaislegenda esitti huimia syytöksiä urheiluvaikuttajasta – syytösten kohde uhkaa oikeustoimilla: ”Mielipuolista” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ruotsalaislegenda esitti huimia syytöksiä urheiluvaikuttajasta – syytösten kohde uhkaa oikeustoimilla: ”Mielipuolista”

Korkeushypyn entinen ME-mies Patrik Sjöberg nousi otsikoihin syyttämällä Svein-Arne Hansenia kyseenalaisesta toiminnasta 1980-luvulla.

52-vuotias Patrik Sjöberg esitti syytöksiä norjalaista urheiluvaikuttajaa Svein-Arne Hansenia kohtaan.­

5.5.2017 19:01

Ruotsissa ja Norjassa on noussut iso kohu ruotsalaisen yleisurheilulegendan Patrik Sjöbergin puheista.

Entinen korkeushypyn maailmanennätysmies ja kolminkertainen olympiamitalisti väitti Radiosportenin haastattelussa norjalaisen urheiluvaikuttajan Svein-Arne Hansenin maksaneen puhtaiksi tietämilleen urheilijoille rahaa dopingtestin suorittamisesta.

Hansen toimii nykyisin Euroopan yleisurheiluliiton puheenjohtajana. Sjöbergin väitteiden mukaan kyseenalainen toiminta tapahtui 1980-luvulla, jolloin Hansen toimi muun muassa yleisurheilukilpailujen johtajana.

Sjöberg väittää, että puhtaille urheilijoille maksettiin 500–1000 dollaria näytteen antamisesta. Näin näyttäisi siltä, että testejä on tehty, mutta käryjä ei tulisi.

Patrik Sjöberg piti tuloksella 242cm hallussaan korkeushypyn ME-tulosta 30.6.1987–8.9.1988. Hän voitti korkeushypyn maailmanmestaruuden vuonna 1987 Roomassa.­

Aftonbladetille antamassaan haastattelussa Sjöberg oikoi sanomisiaan hieman. Hän sanoi, ettei ollut väittänyt Hansenin toimineen henkilökohtaisesti maksumiehenä. Hänen mukaansa Hansen olisi kuitenkin ollut asiasta tietoinen, ja että hänellä olisi ollut velvollisuus puuttua asiaan.

– Ei ole mikään salaisuus, miten asiat toimivat 1980-luvulla. Minä voin sanoa, että sitä tapahtui hyvin usein kaikkialla Euroopassa. Hansen oli yksi suurista kisajärjestäjistä, joten asia ei voi tulla hänelle yllätyksenä, Sjöberg sanoi.

Nykyään Euroopan yleisurheiluliiton puheenjohtajana toimiva Svein-Arne Hansen suuttui Patrik Sjöbergin syytöksistä.­

Hansen ei ole ottanut Sjöbergin syytöksiä tyynesti. Hän uhkasi Expressenin haastattelussa haastavansa ex-urheilijan oikeuteen, mikäli hän ei vedä puheitaan takaisin.

– Tämä on täysin mielipuolista. Olen keskustellut lakimieheni kanssa ja vien asian oikeuteen, jos Sjöberg ei korjaa syytöksiään. En ole koskaan päättänyt, kuka tekee dopingtestin, Hansen jyrähti.

– En voi hyväksyä sitä, että ihmiset syyttävät minua asioista, jotka eivät ole totta, hän jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?