Video: Maratoonari huojui tajunnan rajamailla – kilpakumppani ei jättänyt pulaan

Julkaistu:

Lontoon maraton
Matthew Reesin epäitsekäs teko ihastutti Lontoon maratonilla.
Reilun 42 kilometrin maraton on kovakuntoisille juoksijoillekin aina vaativa urakka. Hyvästä valmistautumisesta huolimatta kroppa ei aina kestä matkan kovaa rasitusta.

Lontoossa juostiin sunnuntaina arvostettu Lontoon maraton. Yli 40 000 juoksijaa osallistui tapahtumaan, ja lajin hengen mukaisesti kilometrit kävivät osalle liian pitkiksi.


Eliittijuoksijat kävivät voitosta tiukkaa kilpailua, mutta kärjen takana oli varaa myös epäitsekkyyteen. Brittimedia on nostanut esille brittijuoksija Matthew Reesin, jonka sydämellinen teko on ihastuttanut sosiaalisessa mediassa.

Aivan matkan loppuvaiheilla Rees näki kanssakilpailijansa David Wyethin olevan ongelmissa. Voimansa kadottanut Wyeth huojui eteenpäin, ja vaikutti siltä, että hänen jalkansa pettävät alta minä hetkenä hyvänsä.

Rees hidasti epäitsekkäästi vauhtiaan ja avusti Wyethin maaliin. Wyeth ylitti maaliviivan lopulta Reesin ja auttamaan tulleen toimitsijan tukemana.

BBC Wales on julkaissut ihastusta herättäneestä teosta videon Twitter-tilillään. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lontoon maratonin tulospalvelun mukaan Wyeth ylitti maaliviivan ajassa 2.51.08. Hän oli kokonaistuloksissa sijalla 913. Aiemmin matkaan lähteneen Reesin aika oli 2.52.26. Hänen sijoituksensa oli 1 009:s.

Reesin epäitsekkyyttä on ylistetty sosiaalisessa mediassa. Moni on kutsunut häntä sankariksi.

Lontoon maratonin virallisella Twitter-tilillä Reesin teko nostettiin näkyvästi esille.

– Matthew Rees, olet juuri teollasi tiivistänyt sen kaiken, mikä Lontoon maratonissa on erityistä, Twitterissä kirjoitettiin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös Reesin edustama seura Swansea Harriers on saanut paljon huomiota. Wyethin seura The Chorlton Runner kiitti twiitissään juoksijansa auttamisesta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.


Reesin ja Wyethin ohella Lontoon maratonin suuri tarina oli tietysti huippujuoksijoiden kilpailu voitosta. Naisten kisassa Kenian Mary Keitany teki uuden maailmanennätyksen ”women only” eli vain naisten lähdössä juostussa maratonissa. Hänen voittoaikansa oli 2.17.01.


Edellinen ennätys on Paula Radcliffen vuonna 2005 juostu 2.17,42.

Miehissä voittoon juoksi Kenian Daniel Wanjiru aikaan 2.05.48. Kakkostilan otti Etiopian Kenenisa Bekele yhdeksän sekuntia heikommalla ajalla. Kolmas oli Kenian Bedan Karoki, jonka loppuajaksi kirjattiin 2.07.41.

Lähteet: Telegraph, Metro

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt