Korkeushypyn olympiamitalisti kuoli onnettomuudessa – ystävä Usain Bolt turmapaikalla ensimmäisten joukossa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Korkeushypyn olympiamitalisti kuoli onnettomuudessa – ystävä Usain Bolt turmapaikalla ensimmäisten joukossa

Pekingin olympiakisoissa hopealle ponnistanut Germaine Mason kuoli moottoripyöräonnettomuudessa synnyinsaarellaan Jamaikalla.

Läheiset ystävät Usain Bolt (vas.) ja Germaine Mason kuvattuna Saksassa syksyllä 2016.

20.4.2017 18:13 | Päivitetty 20.4.2017 19:02

Jamaikan pääministeri tviittasi torstaina surullisen viestin.

– Lohdutuksen sanat koko urheiluyhteisölle, Andrew Holness kirjoitti BBC:n mukaan.

Syynä murheelliseen viestiin oli 34-vuotiaan korkeushyppääjän Germaine Masonin menehtyminen moottoripyöräonnettomuudessa torstaiaamuna.

Mediatietojen mukaan Mason oli torstaina ajamassa kohti Jamaikan pääkaupunkia Kingstonia, kun hän menetti moottoripyöränsä hallinnan kohtalokkain seurauksin.

Jamaikalaislehti The Gleaner kertoo, että Mason kuoli onnettomuudessa välittömästi. Mediatietojen mukaan Mason oli palaamassa varhain torstaina juhlista, kun onnettomuus tapahtui.

Gleaner-lehden mukaan yleisurheilun supertähti Usain Bolt saapui ensimmäisten joukossa onnettomuuspaikalle. Bolt oli Masonin läheinen ystävä.

Vaihtoi kansalaisuutta 2006

Mason syntyi Jamaikalla ja edusti maata vuoteen 2006 asti.

Hän voitti sisäratojen MM-pronssia vuonna 2003, mutta loukkasi vuotta myöhemmin polvensa ja joutui pitämään taukoa kilpailemisesta.

Germainen isä David on syntynyt Lontoossa, ja poika päätti hankkia edustusoikeuden Britannian maajoukkueeseen. Sen hän sai vuonna 2006.

Kaksi vuotta myöhemmin hän edusti uutta kotimaataan Pekingin olympiakisoissa. Linnunpesässä ainoastaan Venäjän Andrei Silnov (236 cm) liiteli korkeammalle kuin 234 hypännyt Mason.

Urheilijoista Masonin läheisille esitteli pahoittelunsa muun muassa brittiläinen pikajuoksija James Ellington, joka loukkaantui itse moottoripyöräonnettomuudessa Espanjassa tammikuussa.

Germaine Mason juhli olympiahopeaa kesällä 2008.

Juttua päivitetty klo 18.57: Lisätty tiedot Usain Boltista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?