Merkittävä suomalainen juoksu-ura päättyy – Annemari Kiekara lopettaa Tukholman maratoniin

Annemari Kiekaran juoksu-ura päättyy kesällä.

Annemari Sandell meni naimisiin valmentajansa Mika Kiekaran kanssa viime kesänä. Samalla hän otti miehensä nimen.

16.4.2017 18:02

Suomen urheiluliitto tiedotti sunnuntaina, että kilpajuoksija Annemari Kiekara (o.s. Sandell) päättää uransa kesäkuussa käytävän Tukholman maratonin jälkeen.

– Näin on ajateltu. Olisi kiva saada sellainen mukava lopetus uralle. Lopettamispäätös on kypsynyt tässä pikkuhiljaa, Kiekara sanoo.

Kiekara aikoo juosta keväällä kolme muuta kilpailua ennen maratonia. Hänen tavoitteensa Tukholmassa kesäkuun alussa on juosta alle Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n MM-kisarajan 2.45.00. Lontoon MM-kisoihin hän ei silti pyri. SUL:n MM-tulosraja 2.36.00 on liian kova.

– Realistinen tavoite Annemarilla on juosta sinne kahden tunnin ja 38-42 minuutin välimaastoon, arvioi juoksijan valmentaja ja aviomies Mika Kiekara.

Kiekara on ollut pitkään Suomen kovimpia pitkän matkan juoksijoita ja maastojuoksijoita. Hän on voittanut mm. maastojuoksun EM-kultaa, hopeaa ja pronssia sekä junioreiden maailmanmestaruuden ja yleisen sarjan MM-pronssin. Lisäksi Kiekaran nimissää on 5000 ja 10000 metrin sekä puolimaratonin Suomen ennätykset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?