Ruotsalainen natsijärjestö tunnusti: polttivat urheiluperheeltä varastetun sateenkaarilipun - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ruotsalainen natsijärjestö tunnusti: polttivat urheiluperheeltä varastetun sateenkaarilipun

Pohjoinen vastarintaliike varasti ja poltti Kallurien sateenkaarilipun.

Susanna Kallur jakoi veljensä uutisen lippuvarkaudesta saatesanoilla: hittoon suvaitsemattomuus.

7.4.2017 15:11

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Kallurien – tunnetun ruotsalaisen urheiluperheen – kesäpaikan lipputangosta oli varastettu monikulttuurisuuden ja seksuualivähemmistöjen symbolina tunnettu sateenkaarilippu.

Kesäpaikan omistavien Anders ja Lisa Kallurin poika Martin Kallur epäili tuolloin, että ilkivallan takana on natsijärjestö Pohjoinen vastarintaliike, joka oli liimannut naapurustoon omia tarrojaan.

Kallurin epäilykset saivat torstaina varmistuksen, kun natsijärjestö julkaisi sivuillaan kuvan, jossa sateenkaarilippu on tulessa. Kuvan yhteydessä olevan tekstin otsikkona oli:

– Kallurien pedofiililippu on poltettu.

Expressenin mukaan järjestön julkaisemassa tekstissä sateenkaarilipun sanottiin olevan ”symboli rappiolle ja pedofilialle sekä perinteisten perhearvojen tuhoamiselle”.

Äärijärjestö ei suostunut kommentoimaan asiaa Expressenille.

Martin Kallur myönsi aikaisemmin, että lippuryöstö sai hänet varuilleen. Luovuttaa hän ei kuitenkaan aio – sateenkaarilippu liehuu pihalla jatkossakin.

– Samaan aikaan kun viha ja suvaitsemattomuus ovat lisääntyneet maailmassa, on kasvanut myös niiden vastustus. Ensimmäinen asia, minkä tein aamulla oli uuden lipun tilaaminen, sillä rakkaus, avoimuus ja ihmisoikeudet voittavat aina lopulta, Kallur kommentoi aikaisemmin viikolla.

Anders Kallur voitti NHL-urallaan neljä Stanley Cupia. Perheen lapset Susanna, Jenny ja Martin ovat maajoukkuetason yleisurheilijoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?