Suosikkiselostajan panna ohi – Jussi Eskola taas mukana Ylen yleisurheilulähetyksissä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suosikkiselostajan panna ohi – Jussi Eskola taas mukana Ylen yleisurheilulähetyksissä

Jussi Eskola selostaa ensi kesänä vuoden tauon jälkeen yleisurheilua.

Julkaistu: 29.3.2017 9:19

”Rangaistuksen lusinut” Jussi Eskola selostaa taas ensi kesänä yleisurheilua ja saa työparikseen Tapio Suomisen.

Ylen yleisurheilun tv-selostajatiimin kokoonpano herättää suomalaisissa suurta kiinnostusta, koska laji on kansalle rakas ja erittäin seurattu koko kesän ajan. Ylen urheilun johtoporras on päättänyt kokoonpanot, joilla kausi viedään läpi.

Kauden pääselostajina toimivat Jussi Eskola ja Tapio Suominen, jotka ovat urheilun seuraajille tuttuja nimiä. Vaikka kaksikko on selostanut uransa aikana useita lajeja, kummallakin on vahva tausta nimenomaan yleisurheilun saralta.

– Aloitin lajin seuraamisen jo Moskovan olympiakisojen aikaan ja Helsingin MM-kisoista 1983 sain lisäkimmokkeen, Eskola kertoo.

Eskola ja Suominen ovat työskennelleet aikaisemmin samassa tiimissä, mutta eivät ole koskaan selostaneet parivaljakkona.

– Siinä mielessä tämä on uusi kokemus, mutta eiköhän me samaan koppiin mahduta, Eskola naurahtaa.

Tapio Suominen (vas.) ja Jussi Eskola ovat ensi kesän Ylen yleisurheilulähetysten selostajat.

Pasilassa he jakavat saman työhuoneen, joten yhdessäoloa on harjoiteltu.

Yleisurheilu kerää joka kesä komeita katsojalukuja, joten selostajat ovat suurennuslasin alla – varsinkin kesän päätapahtuman eli elokuussa käytävien Lontoon MM-kisojen aikana.

– Täydellä höyryllä ollaan liikkeellä, vaikka kausi käynnistyykin vasta kesäkuun alussa Karjaan Tähtikisoissa, Eskola sanoo.

Sitä ennen hän selostaa suunnistusta, jossa alkukausi huipentuu Jukolan viestiin.

Eskola selosti yleisurheilua Pekingin MM-kisoissa 2015, mutta jäi rannalle Rion olympiakarkeloista. Suorasanainen toimittaja kommentoi talvella 2016 ampumahiihdon MM-kisojen yhteydessä Ylen urheilutoimituksen lajipainotuksia, mikä johti välivuoteen yleisurheilutehtävistä.

– Eiköhän se rangaistus ole lusittu, ja nyt lähdetään puhtaalta pöydältä, Eskola sanoo ja ilmoittaa edelleen allekirjoittavansa tuolloin lausumansa näkemykset.

Tiia Hautala on mukana Ylen yleisurheilutiimissä ensi kesänä.

Myös Ylen asiantuntijat vaihtuivat, kun pitkään lajia kommentoinut Mika Lehtimäki keskittyy päätyöhönsä Olympiakomiteassa. Uudet lajiekspertit ovat ex-moniottelijat Jarkko Finni ja Tiia Hautala, joilla on vahva valmentajatausta.

Radion puolella porukka pysyy kasassa, sillä sinivalkoinen samettiääni Jarmo Lehtinen jatkaa selostamon kunkkuna vierustoverinaan innokas Johannes Oikarinen. Trion täydentää laajalla yleisurheilusivistyksellä varustettu asiantuntija Tuomas Raja, jonka foneettinen taituruus on kehittynyt kesä kesältä.

Yle urheilun päällikkö Panu Pokkinen on tyytyväinen talven siirtomarkkinoihin.

– Meillä on vahva ryhmä niin television kuin radionkin puolella. Eivät tule katsojat ja kuulijat todellakaan pettymään, kun yleisurheilukausi toden teolla käynnistyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?