Kävelijä Aleksi Ojala pyörtyi kärkipaikalta Slovakiassa: ”Tässä on nyt vähän kasailtu itseä jälkioireista”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Aleksi Ojalan MM-paikan metsästys päättyi dramaattisesti valtavaan pettymykseen.
Suomen urheiluliitto julkisti maanantaina ensimmäiset seitsemän urheilijaa, jotka on valittu edustamaan Suomea tulevan kesän yleisurheilun MM-kisoihin.

Lontoon kisakoneeseen varmistivat paikkansa muun muassa kävelijät Jarkko Kinnunen ja Aku Partanen.

Kaksikon paikat varmistuivat, kun he olivat kaksi parasta suomalaista lauantaina Slovakian Dudincessa käydyssä 50 kilometrin kansainvälisessä kilpailussa.

Kisapaikkaa jahtasi myös 24-vuotias Aleksi Ojala, mutta hänen Dudincen kisaurakkansa päättyi pettymykseen.

Ojala tuupertui johdettuaan kilpailua puoliväliin asti. Maali jäi tällä kertaa siis saavuttamatta.

– Tavoite oli tietysti päästä maaliin mahdollisimman hyvällä ajalla. Urheilussa kaikki ei aina kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, Ojala kertoi maanantaina.


Ojala ei osaa sanoa, mistä pyörtyminen johtui, sillä kaikki oli sujunut hyvin. Pettymys oli joka tapauksessa raju.

– Tässä on nyt vähän kasailtu itseä jälkioireista, joista pettymys on ollut isoin. Taisteltiin kuitenkin Lontoon paikoista, ja se jäi nyt vielä saavuttamatta.

Ovi MM-kisoihin ei kuitenkaan paiskautunut kokonaan kiinni, sillä Ojala voi antaa vielä lisänäyttöjä.

Koska 50 kilometrin matkoja kisataan harvoin, mahdollisuuksia näyttöjen antamiseen on kuitenkin vähän. Näillä näkymin Ojalan ainoa näytönpaikka on toukokuun lopulla käytävä Eurooppa Cup.

Ojala on aiemminkin pyörtynyt kesken kilpailun. Vuoden 2015 Pekingin MM-kisojen kuumuudessa hänen kilpailunsa päättyi dramaattisesti.

– Toivotaan, ettei vika ole ainakaan minussa! Ojala sanoi tuupertumisten syistä.

– Mutta kyllähän ne pyörtymiset tavallaan kuuluvat 50 kävelyyn, niitä tapahtuu aina kisojen aikana. Nyt vain sattui huono säkä mun kohdalle, hän jatkoi.

Ojalalla on Dudincesta mukaviakin muistoja. Viime vuonna hän oli samaisessa kilpailussa toinen ja paransi omaa 50 km:n ennätystään lähes 11 minuuttia.

Tänä vuonna kilpailun suomalaisonnistuja oli Partanen, joka teki oman ennätyksensä (3.49.00) ja sijoittui kuudenneksi. Kinnunen oli ajalla 3.58.55 sijalla 11.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt