Ensimmäiset suomalaisurheilijat Lontoon MM-kisoihin valittu – seiväshyppytähdet Nikkanen ja Murto varmistivat kisapaikat - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ensimmäiset suomalaisurheilijat Lontoon MM-kisoihin valittu – seiväshyppytähdet Nikkanen ja Murto varmistivat kisapaikat

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen valittiin Lontoon MM-kisoihin.

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen valittiin Lontoon MM-kisoihin.

Julkaistu: 27.3.2017 18:05

SUL nimesi seitsemän ensimmäistä suomalaisurheilijaa Lontoon MM-kisoihin.

Suomen urheiluliitto on vahvistanut seitsemän urheilijan valinnan Lontoossa elokuussa järjestettäviin MM-kisoihin.

Liitto nimesi maanantaina talven tulosten perusteella joukkueeseen seiväshyppääjät Minna Nikkasen ja Wilma Murron, kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelän ja Simo Lipsasen, kävelijät Jarkko Kinnusen ja Aku Partasen sekä kestävyysjuoksija Anne-Mari Hyryläisen.

– Valinta noudattaa syksyllä julkaistuja vuosien 2017–2020 arvokisajoukkueiden valintakriteerejä. MM-kisoihin valitaan urheilijat, jotka ovat Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) osallistumiskriteereillä valintakelpoisia pois lukien maantielajit, joissa SUL:lla on omat tulosrajat, valmennusjohtaja Jorma Kemppainen taustoitti valintaa liiton tiedotteessa.

Valitut urheilijat ovat Kinnusta lukuun ottamatta rikkoneet MM-tulosrajat talven kisoissa. Kinnusella on tulosraja viime vuodelta.

Kemppainen odottaa, että Lontoon lopullinen joukkue kasvaa 18–20 urheilijaan. Joukkuetta täydennetään seuraavan kerran kesäkuun lopulla ja kolmannen kerran Seinäjoen Kalevan kisojen jälkeen heinäkuussa.

Viimeinen mahdollisuus rikkoa MM-kisojen tulosraja on 23. heinäkuuta. Lontoon kisat järjestetään 4.–13. elokuuta.

Tuoreimmat osastosta