Dopingkäry ja aviomiehen traaginen kuolema varjostivat DDR-tähti Katrin Krabben elämää – nyt hän auttaa kuolevia - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Dopingkäry ja aviomiehen traaginen kuolema varjostivat DDR-tähti Katrin Krabben elämää – nyt hän auttaa kuolevia

Pikajuoksun maailmanmestari Katrin Krabbe, 47, on vapaaehtoisena saattohoitokodissa kotimaassaan Saksassa.

Katrin Krabbe voitti lyhyeksi jääneellä huippu-urallaan MM- ja EM-kultaa. Hän asuu Saksan Neubrandenburgissa.

17.3.2017 12:50 | Päivitetty 17.3.2017 13:44

Katrin Krabbe hurmasi yleisurheilun ystävät 1990-luvun alussa.

Pitkä ja vaalea sprintteri juoksi kolme EM-kultaa DDR:n edustajana Splitissä vuonna 1990. Vuotta myöhemmin Tokion MM-kisoissa Krabbe edusti yhdistynyttä Saksaa ja pinkoi voittoon sadalla sekä kahdella sadalla metrillä.

”Juoksuratojen Grace Kellynä” tunnetun kaunottaren ura päättyi kuitenkin nuorena. Hän kärysi klenbuterolista 1992 eikä enää sen jälkeen kilpaillut huipputasolla.

Katrin Krabbe kuvattuna Tokion MM-kisojen jälkeen. Hän voitti kultaa 100 ja 200 metrillä.

Krabben, 47, elämässä on urheilumenestyksen tuoman riemun jälkeen riittänyt murhetta. Hänen pitkäaikainen aviomiehensä, asianajaja Michael Zimmerman, löydettiin kuolleena metsästä vuonna 2015.

52-vuotias Zimmerman oli riistänyt oman henkensä ottamalla yliannostuksen insuliinia. Miehen itsemurhan taustalla olivat perheen talousvaikeudet.

Nyt Krabbe haluaa auttaa muita vaikeuksista kärsiviä. Hän on ryhtynyt työskentelemään vapaaehtoisena saattohoitokodissa kotikaupungissaan Neubrandenburgissa. Krabben tehtävänä on olla kuolevien seuralaisena.

– Kuolevien seuralainen? Olen elävien seuralainen! Krabbe alleviivaa Bild-lehden haastattelussa.

Katrin Krabbe asuu yhä synnyinkaupungissaan Neubrandenburgissa.

Krabbe tukee saattohoitokodin asukkaita, joilla ei ole enää toivoa toipumisesta, ja heidän perheitään. Joskus yhteistä aikaa on kuukausien verran, toisinaan vain päiviä tai tunteja.

– Kun ihmiset lähtevät täältä hymy huulillaan, olen onnistunut työssäni, Krabbe sanoo.

Henkisesti raskasta työtä varten Krabbe kävi pitkän koulutuksen. Yhdeksän kuukauden mittaisen kurssin suoritettuaan hän liittyi saattohoitokodin 35-henkiseen vapaaehtoistiimiin. Hän tuntee tekevänsä tärkeää työtä.

– Olisipa minulla vielä enemmän aikaa, Krabbe huokaa.

Vapaaehtoistyönsä lisäksi Krabbe tekee päivätyötä autoliikkeessä. Hänellä on kaksi poikaa, joista molemmat ovat lahjakkaita käsipalloilijoita. Krabbe seurustelee nykyisin Saksan käsipalloliiton varapuheenjohtajan Bob Hanningin kanssa.

Klo 13.43: otsikkoa muokattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?