Sprintterit Kortetmaa ja Rantala välieriin yleisurheilun EM-hallikisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Sprintterit Kortetmaa ja Rantala välieriin yleisurheilun EM-hallikisoissa

Sprintterit Anniina Kortetmaa ja Eetu Rantala pinkoivat välieriin Belgradin EM-hallien 60 metrillä tämän aamupäivän kilpailuissa.

Anniina Kortetmaa juoksee huomenna naisten 60 metrin finaalissa.­

4.3.2017 16:08

Anniina Kortetmaa kiihdytti suoraan jatkoon alkueränsä toisena ajalla 7,39 ja Eetu Rantala aikavertailusta ajalla 6,73.

Rantala juoksee välierissä vielä tänään. Kortetmaan urakka Belgradissa jatkuu huomenna.

– Sain aika hyvän alun juoksuun. En nähnyt heti ketään rinnalla. Maalissa toinen sija kuitenkin yllätti, Kortetmaa kertasi tiedotteessa.

Kortetmaan erän voitti kokenut ukrainalaissprintteri Olesia Povh ajalla 7,24. Alkuerien nopeimmat olivat Saksan Rebekka Haase ja Puolan Ewa Swoboda ajoin 7,14 ja 7,21. Aikavertailusta jatkoon riitti 7,46.

Rantala: Yllättävän hyvä aika

Rantala oli Richard Kiltyn voittamassa alkuerässä viides ajalla 6,73. Se sivuaa hänen talven toiseksi parasta aikaansa ja jää ennätyksestä kolme sadasosaa.

– Yllättävän hyvä aika näin aikaisin juostuna, mutta se paranee siitä välierissä, Rantala sanoi.

Rantala lähti sähäkästi ja taisteli juoksun viimeiset metrit tiukasti nelossijasta Ruotsin Sulayman Bahin kanssa. Ruotsalainen vei neljännen sijan ajalla 6,71.

Mestaruutta puolustava Kilty oli alkuerien nopein ajalla 6,61.

Kangas kisaa Las Palmasissa

Arttu Kangas karsiutui kuulantyönnön finaalista. Hän työnsi karsinnassa toisellaan 19,42 ja oli 17:s. Loppukilpailuun eli kahdeksan parhaan joukkoon vaadittiin 19,99.

– Ehkä nyt olisi voinut pystyä 20–30 senttiä parempaan, mutta finaaliin paukut eivät olisi riittäneet. Finaalipaikka olisi vaatinut minulta supertyöntöä, Kangas sanoi.

Kangas pääsee jo tulevassa viikonvaihteessa kilpailemaan uudelleen. Hän on yksi kolmesta suomalaisesta, jotka kilpailevat heittolajien talvisessa Euroopan cupissa Las Palmasissa.

– Kun pääsee ulos ja hyviin oloihin työntämään, odotan sieltä 20 metrin tulosta. Sen jälkeen olisi hyvä jatkaa valmistautumista kesään.

Karsintakilpailun voitti Euroopan hallimestaruutta puolustava saksalainen David Storl, joka työnsi 21,16.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?