Kolmiloikkaajat loppukilpailuihin EM-hallikisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kolmiloikkaajat loppukilpailuihin EM-hallikisoissa

Kristiina Mäkelä ylitti MM-kisojen karsintarajan.

Kristiina Mäkelä loikki finaaliin EM-hallikisoissa.

3.3.2017 22:13

Simo Lipsanen ja Kristiina Mäkelä etenivät kolmiloikan EM-finaaliin yleisurheilun EM-hallikisoissa Belgradissa.

Lipsaselle riitti kolmiloikkakarsinnassa yksi hyppy, joka kantoi 16,69, eli yhdeksän senttiä yli karsintarajan.

Kimmoisa rata ei tuottanut ongelmia Lipsaselle.

– Hereillä tuolla radalla pitää olla. Kontakteissa pitää olla aktiivinen, mutta siitä kimmahtaa hyvin, kun kontakti osuu kohdalleen, Lipsanen analysoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Saksan Max Hess voitti karsinnan maailman kärkituloksella 17,52 ja Lıpsanen sijoittui yhdeksänneksi.

– Omaa ennätystä lähden finaalissa hyppäämään. Siihen kun pystyisi, se olisi hyvin, tänä talvella halli-SE:n 16,76 loikkinut Lipsanen sanoi.

Mäkelä ei antanut nuhan estää itseään, vaan eteni loppukilpailuun kauden parhaallaan 14,18.

– Nuha tuli hiljattain. Joskushan käy niin, että se herkistää kropan, Mäkelä tuumi.

Mäkelä ponnisti karsinnassa ensimmäisellään 14,01 ja toisellaan 14,18. Tulos jää kaksi senttiä hänen halliennätyksestään ja kuusi senttiä ulkoratojen ennätyksestä. Se ylittää myös elokuisten Lontoon MM-kisojen karsintarajan.

– Ensimmäisessä hypyssä juoksu kulki, mutta loikat olivat huonoja, toisessa loikat kulkivat, mutta juoksu ei ollut niin hyvä, Mäkelä tilitti.

Naisten korkeushypyn karsinnassa Linda Sandblom ylitti 186, mutta seuraava korkeus 190 jäi ylittymättä. Se olisi vienyt loppukilpailuun.

Yhdeksäs sija on parasta, mitä Sandblom on urallaan EM- tai MM-tason kisoista saavuttanut. EM-finaalista putoaminen korpesi kuitenkin lujasti.

– Hyvillä mielin tästä kuitenkin treenejä lähtee jatkamaan. Oli tämä uran paras hallikausi, aiemmin talvella halli-SE:n 191 ylittänyt Sandblom sanoi.

Pika-aituri Elmo Lakka päätti hallikauden 60 metrin aitojen kotimaiseen kärkiaikaan 7,78. Tulos uupuu kaksi sadasosaa juoksijan ennätyksestä ja toi alkuerän 7. sijan.

Naisten 60 metrin aidoissa Lotta Harala menetti mahdollisuutensa finaaliin jo startissa. Hän oli eränsä 8. ajalla 8,30, kun alkuerä sujui ajassa 8,20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?