Alppikaunotar Lindsey Vonn avoimena: ”Lihaksikkaita naisia ei pidetä kaikkein viehättävimpinä”

Julkaistu:

Alppihiihto
Lindsey Vonn avautui ruotsalaislehti Expressenille ulkonäköpaineistaan.
Syöksylaskun olympiavoittaja Lindsey Vonn tunnetaan sekä urheilutaidoistaan että kauniista ulkonäöstään. Vonn on viime vuosina ollut tuttu näky suurten juhlatilaisuuksien punaisilla matoilla. Hänet on äänestetty myös maailman kauneimpien naisten joukkoon.

Silti Vonn on ollut pitkään epävarma ulkonäöstään. Hän on avautunut asiasta sekä viime vuonna julkaisemassaan kirjassa ”Strong is new beautiful” (Vahva on uusi kaunis) että ruotsalaislehti Expressenille tällä viikolla antamassaan pitkässä haastattelussa.

Voitettuaan olympiakultaa Vancouverissa 2010 Vonnille alkoi sadella kutsuja gaalatilaisuuksiin. Yhtäkkiä urheilun supertähti löysi itsensä Hollywood-julkkisten keskeltä. Vonn nautti huomiosta, mutta ei tuntenut sopivansa joukkoon.

– Olin muita naisia pidempi, mutta myös pidempi kuin osa miehistä. Tunsin olevani heitä isokokoisempi ja lihaksikkaampi, Vonn kertoo kirjassaan.

– Kun katsoin ympärilleni, kaikki näyttivät olevan hoikkia kuin mallit. Heillä oli kapeat vyötäröt ja sirot pitkät sääret. Kaikki olivat kauneuden stereotyyppejä, niin erilaisia kuin minä.

Eikä kyse ollut vain näyttelijöistä. Vonn tunsi olevansa liian lihaksikas jopa amerikkalaisten urheilijoiden joukossa.

– Urani aikana on ollut päiviä, viikkoja ja jopa kuukausia, jolloin olen murehtinut, olenko liian suuri ja lihaksikas amerikkalaiseen urheilijaihanteeseen verrattuna, hän kirjoittaa.

– Luulen, että lihaksikkaita naisia ei yleisestikään pidetä kaikkein viehättävimpinä, Vonn lisää Expressenille.


Sosiaalinen media ei varsinaisesti ole helpottanut alppihiihtäjän ulkonäköpaineita.

– Internetissä on paljon todella ilkeitä ihmisiä. Mutta nyt olen viimein käsittänyt, että jos kuuntelen mitä kaikki muut ajattelevat, minusta tulee maailman onnettomin ihminen, Vonn kertoi Expressenille.

– Mutta jos elän omaa elämääni, ja hyväksyn itseni sellaisena kuin olen, olen paljon onnellisempi. Niin myös lopulta tein.

Vonn kertoo oivalluksensa olleen lopulta varsin yksinkertainen.

– Kyse ei ole siitä, onko hoikka tai näyttääkö mallilta, vaan siitä, että tuntee ja hyväksyy itsensä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt