Epäilyttävä tekstiviesti nosti kylmän hien Tapio Suomisen otsalle – ”Ois yks asia, josta pitäs jutella kasvotusten” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Epäilyttävä tekstiviesti nosti kylmän hien Tapio Suomisen otsalle – ”Ois yks asia, josta pitäs jutella kasvotusten”

Yleisradio tiedotti perjantaina, että kesällä yleisurheilun pääselostusvastuuta kantavat Tapio Suominen ja Jussi Eskola.

Yleisurheilun MM-kisat järjestetään kesällä Lontoossa.­

4.2.2017 6:30

Kun Suomiselta kysyy, miten hän sai tiedon paluustaan yleisurheiluun, selostaja repeää nauruun.

– Tämä on sen verran hauska, että voin jopa kertoa. Taustaksi voin sanoa, etten osannut odottaa mitään, koska en tiennyt Nikin (Juusela) ratkaisusta lähteä Yleltä.

– Sain kolme viikkoa sitten tekstiviestin tuottajaltamme Sasha Ikoselta, jonka kirjoitus oli lyhyen ytimekäs: ”Moi, ootko hoodeilla tänään tai huomenna? Ois yks asia, josta pitäs jutella kasvotusten”.

Suomisen mukaan tekstiviestin jälkeen olo oli hyvin epämukava. Otsalle nousi kylmä hiki.

– Kun tässä omalla toimittajan uralla on viime vuosina ollut muutama ei niin hohdokas hetki, niin pieni kylmä hiki siinä ehti tulla. Ajattelin, mitäs helvettiä nyt on tapahtunut – että ei tässä nyt enää pitäisi olla mitään ketunhäntää kainalossa, Suominen sanoo.

– Vastasin Sashalle, että ”olen huomenna paikalla, pitääkö huolestua?”. Onneksi Sasha vastasi pian, että ”ei, ei, mutta asian laatu on sellainen, että puhutaan mieluummin kasvotusten”. Seuraavana päivänä ei tarvinnut suostutella ottamaan pestiä vastaan.

Suominen korostaa, että hänen elämässään yleisurheilulla on merkittävä rooli. Kyse on enemmänkin elämäntavasta.

– Olen tilastofriikki ja tykkään jatkuvasti seurata maailmantilastojen kehittymistä. Katson yleisurheilun kaikki tv-lähetykset. Laji on minulle sekä duuni että harrastus.

– Tietyssä mielessä tämä on paluu kotiin. On kunnia saada taas selostaa hiihtoa ja yleisurheilua, jotka ovat suomalaisille tärkeitä.

– On kyse sitten kansallisesta tai kansainvälisestä kilpailusta, suomalaiset seuraavat. Kansa on kasvanut kiinni näihin lajeihin, Suominen toteaa.

Yleisurheilun MM-kisat järjestetään vuonna 2017 Lontoossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?