Nelinkertainen olympiavoittaja joutui Trumpin pannan uhriksi – ”Joudun kertomaan lapsilleni, että isä ei ehkä pääse kotiin”

Kestävyysjuoksun kirkkaimpiin maailmantähtiin kuuluva Mo Farah kritisoi USA:n presidentin Donald Trumpin päätöstä.

Donald Trump sai täyslaidallisen Mo Farahilta.

29.1.2017 17:40 | Päivitetty 29.1.2017 19:50

USA:n presidentti Donald Trump allekirjoitti perjantaina asetuksen, joka estää Iranin, Irakin, Syyrian, Sudanin, Somalian, Libyan ja Jemenin kansalaisten pääsyn Yhdysvaltoihin seuraavan 90 päivän ajan.

Yksi maahantulokiellon mahdollisista uhreista on kestävyysjuoksun nelikertainen olympiavoittaja sir Mo Farah. Somaliassa syntynyt Farah, 33, on Iso-Britannian kansalainen, joka on asunut ja harjoitellut USA:n Oregonissa kuusi viime vuotta. Hänen valmentajansa Alberto Salazar on amerikkalainen.

Farah kritisoi Trumpin päätöstä Facebook-sivuillaan julkaisemassaan tekstissä sunnuntaina.

– Tämän vuoden tammikuun 1. päivänä hänen majesteettinsa kuningatar aateloi minut. Tammikuun 27. päivänä Donald Trump teki minusta muukalaisen, Farah kirjoitti.

– Minua häiritsee syvästi se, että joudun kertomaan lapsilleni, että isä ei ehkä pääse kotiin.

Farah sanoi Trumpin maahantulokiellon kertovan tietämättömyydestä ja ennakkoluuloista, vihasta ja halusta eristäytyä.

Kahdeksanvuotiaana Iso-Britanniaan muuttanut Farah on parhaillaan harjoitusleirillä Etiopiassa. Hän ei ole Somalian kansalainen, joten ei ole varmaa, koskeeko Trumpin asettama panna myös häntä. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Farahin edustajat selvittävät juoksijatähden asemaa parhaillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?