Brittiläiset huippuyleisurheilijat loukkaantuivat vaikeasti onnettomuudessa Teneriffalla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Brittiläiset huippuyleisurheilijat loukkaantuivat vaikeasti onnettomuudessa Teneriffalla

James Ellington ja Nigel Levine kolaroivat moottoripyörällä Teneriffalla.

James Ellington juosi Britannian pikaviestijoukkueessa Rio de Janeiron olympiakisoissa – sijoitus oli viides.­

18.1.2017 19:25

Brittiläinen huippuyleisurheilija, kaksinkertainen Euroopan mestari James Ellington loukkaantui vaikeasti moottoripyöräonnettomuudessa Espanjan Teneriffalla.

Britannian sprintterimaajoukkueeseen kuuluva Ellington oli ajamassa vuoristoisella saarella moottoripyörällä joukkuetoverinsa Nigel Levinen kanssa tiistai-iltana, kun mutkan takaa tuli auto väärää kaistaa vastaan.

Raporttien mukaan Ellington ja Levine käyttivät kypärää, ja he ajoivat muutenkin liikennesääntöjen mukaan.

Seuranneessa nokkakolarissa Ellington ja Levine saivat vakavia vammoja jalkoihinsa ja lantioonsa. Vammat eivät ole hengenvaarallisia mutta riittävän pahoja, jotta ne voivat päättää kummankin huippu-urheilu-uran.

Kaksikko on edelleen sairaalahoidossa Teneriffalla. Ainakin Ellington tarvitsee leikkaushoitoa jalkaansa.

Ellington on 100:n ja 200 metrin juoksija, joka on kilpaillut kaksissa olympialaisissa. 31-vuotiaalla Ellingtonilla on kaksi pikaviestin EM-kultaa, Zürichistä 2014 ja Amsterdamista 2016.

Hänen ennätyksensä 100 metrillä on kovaa luokkaa 10,04. Myötätuulessa Ellington rikkoi viime kesänä kymmenen sekunnin haamurajan Birminghamissa (9,96).

400 metrin erikoismies Levine, 27, on pitkän viestin Euroopan mestari Zürichistä 2014. Levine on kiertänyt ratakierroksen parhaimmillaan ajassa 45,11.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?