Ahonen, Kapanen, Mertaranta ja muut legendat yksimielisiä: Leo-Pekka Tähdestä pitää tulla Vuoden urheilija - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ahonen, Kapanen, Mertaranta ja muut legendat yksimielisiä: Leo-Pekka Tähdestä pitää tulla Vuoden urheilija

Vuoden urheilija valitaan 17. tammikuuta Suomen Urheilugaalassa.

10.1.2017 17:27

Jos TV5:ltä 24. tammikuuta alkavan Mertaranta ja legendat -ohjelman urheilijoilta kysytään, valinta on helppo. Titteli kuuluu ehdottomasti nelinkertaiselle paralympiakultamitalistille: Leo-Pekka Tähdelle.

– Suomen kansan ja suomalaisten urheilutoimittajien täytyy vihdoinkin olla valmiita siihen, että se on ”Lepen” vuoro tänä vuonna. Hän on ainutlaatuinen urheilija maailmassa omassa lajissaan. Se ei tarvitse mitään muuta perusteluja, Antero Mertaranta korostaa.

Samaa mieltä ovat muut ohjelman legendat.

– Ajattelen, millaisen työn hän on oikeasti tehnyt ihan yksin. Hän on esikuva ei vain paraurheilulle vaan kaikelle urheilulle, Minna Tervamäki huomauttaa.

– Olen Lepeä arvostanut jo ennen tätä menneen kesän tutustumistakin. Ja ovathan hänen menneen kesän edesottamukset vailla vertaa vuoden 2016 urheilusaavutuksia ihmetellessä, Janne Ahonen kertoo.

– Leo-Pekka ei halua mitään paapomista. Hän on oman lajinsa dominoiva urheilija. Se ansaitsisi saada kruununsa, Marko Jantunen sanoo.

Leo-Pekka Tähti (alarivissä toinen vas.) on yksi Mertaranta ja legendat -ohjelman tähdistä.

Leo-Pekka Tähti kiittää tuesta.

– Neljä vuotta sitten olin myös ennakkosuosikki ja olin loppupeleissä kolmas. Mielenkiintoista nähdä. Olen hyvin otettu siitä, että tämä on herättänyt niin paljon intohimoja urheilua seuraavassa kansassa, mutta onhan siellä toki muitakin ehdokkaita, vaatimaton Tähti toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?