Kiistelty huippuasiantuntija jättää Ylen – ”Kaksoisroolista käytiin paljon keskusteluja” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kiistelty huippuasiantuntija jättää Ylen – ”Kaksoisroolista käytiin paljon keskusteluja”

Mika Lehtimäki (kesk.) toimi Yle Urheilun yleisurheilulähetysten kommentaattorina vuosina 2007–16. Kuva vuoden 2014 Zürichin EM-kisoista.

Julkaistu: 1.1.2017 17:07

Mika Lehtimäki ei jatkossa kommentoi yleisurheilua Ylen lähetyksissä.

Yle Urheilun suositut ja arvostetut yleisurheilulähetykset kokevat ensi kaudella mullistuksen, kun suomalaisten suosikkilajia tv:ssä kesästä 2007 kommentoinut asiantuntija Mika Lehtimäki jättää tehtävänsä. Rio de Janeiron olympiakisat jäivät Lehtimäen viimeisiksi arvokisoiksi Yle Urheilun selostamossa.

Siviilitöikseen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön huippuvaihejohtajana työskentelevän Lehtimäen rooli olympiakisoissa synnytti keskustelua, joka saattoi vauhdittaa Lehtimäen ja Yle Urheilun teiden sopuisaa erkaantumista. Lehtimäki oli Riossa Yle Urheilun akkreditoinnilla eikä olympiajoukkueen parissa. Ratkaisua kummasteltiin laajasti.

– Yle Urheilussa on oltu Lehtimäkeen kaikki vuodet äärimmäisen tyytyväisiä. Hän on hinannut sähköisen median asiantuntijuuden rimaa rutkasti ylöspäin kaikissa lajeissa. Samaan aikaan sekä Yle Urheilu että Lehtimäki itse ovat erinomaisesti tiedostaneet tämän kaksoisroolin selvät haasteet. Nyt päädyttiin tällaiseen ratkaisuun, Ylestä kommentoitiin Ilta-Sanomille sunnuntaina.

IS:n tietojen mukaan Lehtimäen kaksoisroolista on keskusteltu myös Olympiakomiteassa, jonka johdolle miehen ja Yle Urheilun tuore ratkaisu sopii hyvin.

Lehtimäki, 50, aloitti palkkatyöt Olympiakomitean huippu-urheiluyksikössä 2013 aluksi lajivastaavana, huippuvaihejohtajaksi hänet nimitettiin toissa vuonna.

Yle Urheilu ei ole vielä värvännyt uutta asiantuntijaa Lehtimäen tilalle. Ylessä tiedostetaan, että näin laaja-alaisen ja koko yleisurheilun kentän tuntevan henkilön löytäminen ei ole helppoa. Yksi ehdokas lienee radiossa vuodesta 2011 saakka erinomaista asiantuntijatyötä tehnyt Tuomas Raja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?