Yleisurheilupomo paljasti ottaneensa lahjuksen – näin paljon sai venäläisten dopingtestien tulosten peittelystä

Julkaistu:

Lahjusväite
Kansainvälisen yleisurheiluliiton brittipamppu on myöntänyt ottaneensa lahjuksen peitelläkseen venäläisurheilijoiden dopingtestien tuloksia.
Daily Mail kertoo verkkosivuillaan Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallintoelimen jäsenestä Nick Daviesista, joka on myöntänyt sortuneensa lahjusten ottamiseen.

Brittiaviisin mukaan 25 000 punnan eli noin 35 000 euron arvoinen lahjus olisi ollut voitelua siitä, että Davies olisi tarvittaessa katsonut läpi sormien venäläisurheilijoiden mahdollisia dopingtestituloksia.

Daily Mailin mukaan Davies olisi myöntänyt syyllisyytensä Kansainvälisen yleisurheiluliitto IAAF:n eettiselle neuvostolle ja että muhkea tilisiirto olisi ollut peräisin IAAF:n entisen puheenjohtajan Lamine Diackin pojalta Papa Massata Diackilta.

Mikäli näin on, omena ei olisi pudonnut kauas puusta. Lahjusskandaaleissa ryvettynyt ja korruptiosta syytetty Lamine Diack sai vuonna 2011 Kansainvälisen olympiakomitean eettiseltä komissiolta virallisen varoituksen lahjusskandaaliin sekaantumisesta. Tämän vuoden alussa Maailman antidopingtoimisto WADA julkaisi raportin, jonka mukaan Lamine Diack olisi ollut myös IAAF:ssä harjoitetun korruption taustapiru.


Daviesin mukaan hänen vastaanottamansa summa oli ollut ”palkinto hyvin tehdystä työstä” ja että sitä olisi voinut ”tarvittaessa” käyttää tiettyjen tahojen voiteluun, jotta vuoden 2013 Venäjällä järjestetyt yleisurheilun MM-kisat olisivat olleet ”menestys.”

– Minua huijattiin. Minulle ei koskaan kerrottu, että sillä rahalla varmistettaisiin venäläisdopingin peittely. Se olisi ollut minulle vastenmielistä, Davies selitti Daily Mailille.

– Luulin voivani luottaa Lamine Diackiin ja että työni oli suojella IAAF:n ja MM-kisojen imagoa. Kuulin ensimmäisen kerran venäläisten dopingtulosten peittelysyytöksistä ja väitöksistä vasta vuonna 2014.

– En koskaan sotkeutunut rikolliseen toimintaan enkä edes ollut tietoinen siitä, Davies jatkoi vakuutteluaan.

Davies väistyi IAAF:n apuläispääsihteerin paikalta viime joulukuussa. Hänen oli syytetty keskustelleen Diackin kanssa siitä, miten minimoida uutiset venäläisten dopingin käytön laajuudesta vuonna 2013.

Viime kesänä Venäjän yleisurheilijat suljettiin Rion olympialaisista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt