Keihään olympiavoittaja Thomas Röhler kohautti Kuortaneella – näin hän perusteli yllätystään - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Keihään olympiavoittaja Thomas Röhler kohautti Kuortaneella – näin hän perusteli yllätystään

Riossa olympiakultaan kiskaissut Thomas Röhler paljasti suomalaisille saksalaisen harjoittelun salaisuuden.

19.11.2016 19:33

Keihäänheiton olympiavoittaja Thomas Röhler kohautti Kuortaneen kansainväliseen keihäskonferenssiin saapuneita valmentajia paljastamalla saksalaisten harjoittelun salaisuudet. Röhlerillä oli tekoonsa yksinkertainen selitys.

– Haluamme valmentajani kanssa jakaa kaiken sen tiedon ja opin, mikä meillä on. Toivon, että kisapaikalla kilpailun voiton vie se heittäjä, joka on sillä hetkellä parhaassa iskussa, en halua lajin pariin minkäänlaista salailua.

Seitsemän arvokisamitalia voittanut Tero Pitkämäki oli samoilla linjoilla, myös hän valmentajansa Hannu Kankaan kanssa avasi tilaisuudessa harjoituspäiväkirjansa kaikkien nähtäville.

– Oli hienoa kuulla miten suomalaiset harjoittelevat. Meidän keihäshistoriamme ei ole vielä yhtä hieno kuin teillä, joten meillä on myös paljon opittavaa teidän harjoittelusta, Röhler tunnusti.

Röhlerillä oli myös mieluisia muistoja viime kesän kilpailumatkastaan Kuortaneelle.

– Jos ollaan rehellisiä, niin täällä sain varmuuden siihen, että pystyn heittämään pitkälle. Vajaan viikon kuluttua kiskaisinkin Turussa kaksi kertaa yli 91 metrin.

Röhler paljasti myös sen, että miehen olympiakulta oli valua käsistä loukkaantumisen vuoksi.

– Loukkasin Amsterdamin EM-kisoissa kylkeni niin pahasti, että oli aivan hilkulla, ettei olympiamatka jäänyt väliin. Siihen nähden Rion tulos ja kulta oli melkoinen yllätys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?