19-vuotias juoksija menehtyi epäselvissä oloissa – valmentaja vaatii perusteellista tutkintaa: ”Olemme menettäneet 8 urheilijaa tämän vuoksi” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

19-vuotias juoksija menehtyi epäselvissä oloissa – valmentaja vaatii perusteellista tutkintaa: ”Olemme menettäneet 8 urheilijaa tämän vuoksi”

Mutukun ennätys 400 metrillä oli 46,67. Kuvituskuva.

Julkaistu: 26.10.2016 6:24

Kenialainen juoksijalupaus menehtyi 19-vuotiaana. Hänen valmentajansa mukaan samankaltaisia kuolemia on tapahtunut maan urheilupiireissä jo kahdeksan.

Kenialainen uutissivusto Citizen Digital uutisoi 19-vuotiaan juoksijalupauksen Ian Mutukun kuolemasta. 19-vuotias kenialaisjuoksija menehtyi maanantaina oltuaan sairaalahoidossa perjantaista lähtien.

Citizen Digitalin mukaan tragedian järkyttävyyttä lisää se, että Mutukun poika oli samaan aikaan hoidettavana samassa sairaalassa ja menehtyi myös. Lapsen kuolinsyyksi epäillään munuaissairauden aiheuttamia komplikaatioita. Mutukun virallinen kuolinsyy ei ole tiedossa.

Nuoren urheilijan valmentaja Peter Muia kommentoi tragediaa kenialaissivustolle.

– Mutukulla oli hengitysvaikeuksia maanantaiaamuna. Hän heräsi mennäkseen katsomaan lastaan, aivan kuin olisi tiennyt loppunsa olevan lähellä, Muia kertoi.

– Viisi minuuttia sen jälkeen, kun hän oli palannut sänkyynsä, hän lyyhistyi. Hänen suustaan tuli vaahtoa ja lääkärit yrittivät elvyttää häntä, mutta hän menehtyi pian sen jälkeen.

Muia kertoi olevansa huolissaan nuorten urheilijoiden kuolemista. Hänen mukaansa kahdeksan nuorta kenialaisurheilijaa on kuollut samanlaisissa olosuhteissa kuin Mutuku.

– Meidän on tarkkailtava lisäravinteita, joita urheilijoille annetaan. Valmentajana tiedän, että suuri osa urheilijoistamme erehtyy luulemaan tuntemattomiakin aineita ravinteiksi. Olemme menettäneet kahdeksan urheilijaa tämän vuoksi ja meidän on viipymättä tutkittava asiaa.

– Jotkut urheilijat käyttävät lisäravinteita ilman lääkärin ohjeita. Olemme nähneet nuorten urheilijoiden lyyhistyvän ja myöhemmin kuolevan. Aiemmin meillä ei ollut tämänkaltaisia tapauksia. Urheilijoille pitäisi kertoa, mitä ravinteita käyttää ja miten, Muia totesi.

Lähteet: Tuko.co.ke, Citizentv.co.ke

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?