Antibioottikuuri toi vauhtia suomalaisjuoksijalle: ”Tuntui niin hyvältä, kun näin tulostaululla ennätyksen” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Antibioottikuuri toi vauhtia suomalaisjuoksijalle: ”Tuntui niin hyvältä, kun näin tulostaululla ennätyksen”

Samuli Samuelsson juoksi 200 metrillä kauden kärkituloksen.

Samuli Samuelsson sai aihetta iloon lauantaina Lappeenrannassa.

27.8.2016 17:39

Samuli Samuelsson levitti Eliittikisojen 200-metrisen jälkeen kätensä levälleen kuin olisi halunnut kahmaista koko Lappeenrannan syliinsä. Samuelsson riehaantui tulostaulun lukemista 20,84.

Samulesson, 21, paransi voittoajallaan ennätystään ja kauden kärkitulosta 20,89.

– Tuntui niin hyvältä, kun näin tulostaululla ennätyksen, Samuelsson selitti riemuaan.

– Se tuntui erityisen hienolta sen takia, että kesä ei ole mennyt sinne päinkään kuin piti. Ei varsinkaan Amsterdamin EM-kisat.

Samuelsson viipyi EM-kisojen alkuerissä 21,36 sekuntia eikä päässyt jatkoon. Sitten häneltä todettiin mykoplasma, jota hoidettiin antibioottikuurilla.

Samuli Samuelsson (kesk.) jätti Lappeenrannassa taakseen mm. Samuli Lehtisen ja Ryan Shieldsin.

Lääkekuurin jälkeen Samuelsson askel on ollut huomattavasti alkukautta kepeämpi. Viikko sitten hän sivusi Espoossa ennätystään ja Lappeenrannassa syntyi ihan uusi ennätyslukema.

– Tämä oli jo aika hyvä mielestäni. Mutta, jos maaottelussa olisi vielä tuuletkin kohdallaan, voisi mennä alle 20,80:n eli sinne, missä kauden tavoitteetkin olivat, Samuelsson suunnitteli viikon kuluttua Tampereella järjestettävää Ruotsi-ottelua.

Tampereen maaottelussa on tarjolla hyvää kiriapua. Vastustajat hurjastelivat Ruotsin mestaruuskisoissa komeita tuloksia ainakin 100 metrillä perjantaina.

– Ruotsalaiset juoksivat hyviä aikoja, mutta oli siellä hyvät olotkin, Samuelsson arvioi ruotsalaisten vauhtia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?