Hämmentävä keihäskaari ja tuttuakin tutumpaa roskaruokaa – Bolt vei kultajuhlansa stadionille - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Hämmentävä keihäskaari ja tuttuakin tutumpaa roskaruokaa – Bolt vei kultajuhlansa stadionille

Jamaikan juoksijasuuruus innostui heittämään keihästä Riossa.

21.8.2016 13:15

MAAILMAN nopein mies Usain Bolt juhlisti perjantaina jo yhdeksättä olympiakultaansa tutussa paikassa - nimittäin urheilustadionilla.

Tosin laji ei ollut niin tuttu, sillä Bolt heitti stadionilla keihästä. Vaikka laji oli vaihtunut, otti Bolt yleisönsä hänelle luontaiseen tapaan.

Aivan vielä suomalaisheittäjien ei tarvitse olla huolissaan, sillä Bolt viskoi keihästä muutaman kerran, ja pisin heitto kaarsi noin 50 metriin, New York Post uutisoi.

Kyseessä on kelpo tulos, kun vertaa esimerkiksi Rion kymmenottelun keihästuloksiin. Viimeiseksi keihäänheitossa jäänyt Viron Karl Robert Saluri sai parhaallaan 46, 42 metriä, ja kolme muuta urheilijaa heittivät 51–52 metrin tuntumaan.

Ranskalaistoimittaja Franck Ballanger latasi Twitteriin videon Boltin keihäskaaresta. Ballanger kertoo twiitissään, että kello on 1.40 aamulla, hän työskentelee olympiastadionilla, valot ovat pois päältä ja Ballanger kuulee melua.

Il est 1h40 du matin. Je travaille au stade olympique. Les lumières sont éteintes. J'entends du bruit #UsainBolt pic.twitter.com/S9gVaHmQk9— Franck Ballanger (@FranckBALLANGER) 20. elokuuta 2016

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

BOLT voitti Riossa kultaa 100 metrillä, 200 metrillä sekä 4x100 metrin viestikisassa jo kolmansissa peräkkäisissä olympialaisissa.

Hän juhlisti voittoaan keihäänheiton ohella myös syömällä McDonaldsin kananuggetteja. Tämä laji lieneekin Boltille paljon tutumpi.

Bolt kertoo kirjassaan Salamaa nopeampi, että hän kävi Pekingin olympialaisssa 2008 olympiakylän McDonaldsissa kolme kertaa päivässä.

Hän soi joka kerta yhden tai kaksi 20 kappaleen laatikkoa kananugetteja. Boltin mukaan hän naposteli kisojen aikana yhteensä tuhat nugettia.

”Minun olisi pitänyt saada mitali kaikesta tuosta ahmimisesta”, Bolt toteaa kirjassa.

JAMAIKALAISTÄHTI on sittemmin siirtynyt terveellisempään ruokavalioon, vaikka omien sanojensa mukaan vihaa kasviksia.

– Yritin lahjoa kokkini, mutta hän ei ole lahjottavissa. Hän jahtaa minua ympäri taloa ja varmistaa, että syön varmasti sen, mitä hän on kokannut, Bolt sanoi Daily Mailin mukaan viime vuonna.

Usain Boltille maistui Riossa kananugetit.

@usainbolt has a fondness for chicken nuggets from that Golden Arches place. After 9th Olympic gold, he indulged ... pic.twitter.com/uB3SFSyxKr— Patrick Graham (@pgraham34) 20. elokuuta 2016

Jamaikan joukkueella on Riossa mukana oma jamaikalainen kokki.

Lunch time thanks to our Jamaican chef.. pic.twitter.com/JNjkkP1zUu— Usain St. Leo Bolt (@usainbolt) 31. heinäkuuta 2016

Usain Bolt onnitteli Brasiliaa olympiakullasta jalkapallossa. Neymar juhlitsi ottelun avausosumaa Boltin tavaramerkiksi muodostuneella tuuletuksella.

Congrats to Brasil football team on winning gold #Rio2016 @neymarjr pic.twitter.com/gEeGej70st— Usain St. Leo Bolt (@usainbolt) 20. elokuuta 2016

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?