Venäläisten käryt jatkuvat – nyt lähti olympiahopea Pekingistä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Venäläisten käryt jatkuvat – nyt lähti olympiahopea Pekingistä

Venäjän menettää yleisurheilun naisten 4x400 metrin viestin olympiahopean dopingtestien uusinta-analyysien seurauksena.

Dopingtestien uudelleenanalysointi osoitti Anastasia Kapatshinskajan käyttäneen vilpillisiä keinoja Pekingin olympialaisissa 2008.­

20.8.2016 1:29

Kun vuoden 2008 Pekingin olympiakisoissa otettuja dopingtestejä on tutkittu uudelleen kehittyneemmillä menetelmillä, Venäjän Anastasia Kapatshinskajan näytteestä on löydetty anabolisiin steroideihin kuuluvaa stanozololia ja dehydrokloorimetyylitestosteronia eli tuttavallisemmin turinabolia.

Kapatshinskaja juoksi Pekingissä Venäjän 4x400 metrillä hopeaa voittaneessa viestijoukkueessa.

Kansainvälinen olympiakomitea tuomitsi perjantaina Venäjän menettämään pitkän viestin olympiahopean. Näin Jamaika nousee hopeamitalistiksi ja Valko-Venäjä pronssille.

Tämä oli viikon sisään jo toinen viestijuoksujen olympiamitali, jonka Venäjä menettää dopingtestien uudelleenanalysointien takia.

Aiemmin tällä viikolla Venäjä menetti Pekingin olympiakisojen kultamitalinsa 4x100 metrin viestissä, kun Julia Tshermoshanskajan näyte osoittautui positiiviseksi.

Uusinta-analyysien perusteella Pekingissä kärähtivät venäläisistä myös kymmenottelija Aleksandr Pogorelov ja kuulantyöntäjä Ivan Jushkov.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?