Kohujuoksija Caster Semenya kohtelustaan Riossa: ”Se on minä vastaan muu maailma” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kohujuoksija Caster Semenya kohtelustaan Riossa: ”Se on minä vastaan muu maailma”

Semenya juoksi vakuuttavasti Rion olympialaisten 800 metrin välierissä.

Caster Semenya puhkuu määrätietoisuutta.­

19.8.2016 22:27

Caster Semenya oli koko joukon nopein kolmessa välierässä. Eteläafrikkalainen on ollut tällä kaudella vahvassa vireessä jo ennen Rioa, ja näyttöjensä ansiosta 25-vuotiasta Semenyaa on pidetty arvioissa liki varmana olympiavoittajana.

Ennakkoon on spekuloitu, voisiko Semenya rikkoa Riossa Tshekkoslovakian Jarmila Kratochvílován yli 30 vuotta vanhan maailmanennätyksen 1.53,28. Semenya ei spekulaatiosta innostu.

– En keskity maailmanennätyksiin. Juoksin kauden parhaani kuukausi sitten. Keskityn nauttimaan kisoista, jotta voin palata kotiin kultamitalin kanssa, Semenya sanoi.

Semenyan ennätys on vuoden 2009 Berliinin MM-finaalista, jonka hän voitti ajalla 1.55,45. Hänen uraansa varjosti pitkään sukupuolitestitapaus. Semenyan tulostaso putosi välillä tuntuvasti, mutta nyt hän on palannut huippuvauhtiin.

Semenyalta kysyttiin olympialaisten välieräjuoksun jälkeen, miten ihmiset ovat kohdelleet häntä Rio de Janeirossa.

– Jos olen rehellinen, niin en ole kiinnittänyt huomiota ihmisiin. Keskityn juoksemiseen. Nämä ovat arvokisat. Kyse ei ole muista ihmisistä, vaan itsestäsi. Se on minä itse vastaan muu maailma, Semenya sanoi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?