Usain Bolt tähtää maailmanennätykseen 200 metrillä – ”Uskon, että voin yrittää sitä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Usain Bolt tähtää maailmanennätykseen 200 metrillä – ”Uskon, että voin yrittää sitä”

Maailman nopein mies, Jamaikan Usain Bolt, 29, näytti täysin ylivoimaiselta, kun hän saavutti 200 metrin pikajuoksun finaalipaikan. Bolt juoksi Rion olympialaisten välierissä kauden parhaimpaan aikaan 19,78.

Usain Bolt tavoittelee ME-aikaa 200 metrillä.­

18.8.2016 13:09

Ylivoimaisella sprintterillä oli varaa jopa höllätä hieman 40 metriä ennen maalia ja sijoittua silti ykköseksi ennen Kanadan Andre De Grassea. Usain Bolt uskoo, että hänen nimissään oleva maailmanennätys 19,19 voi olla vaarassa finaalissa.

– Ehdottomasti uskon, että voin yrittää maailmanennätystä. Tunnen niin, Bolt sanoi.

Pikamatkan sokkitulos oli Yhdysvaltojen Justin Gatlinin karsiutuminen finaalista. Gatlin pani epäonnistumisensa marraskuussa kärsimänsä nilkkavamman piikkiin. Kahdesti dopingrikkomuksesta kilpailukieltoihin tuomittu Gatlin, 34, kellotti ajan 20,13.

Bolt oli yllättynyt Gatlinin putoamisesta.

– Kaikki ovat sokissa. 100 metrin perusteella voi nähdä, että hän on tulossa vanhaksi. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vaikeammaksi tulee kahden pikamatkan juokseminen, Bolt kertoi BBC Radio 5 -ohjelmalle.

BOLT on voittanut kaikki seitsemän edellistä olympiafinaaliaan. Hänellä on kultamitalit Rion 100 metrin lisäksi, Pekingin ja Lontoon olympialaisten sataselta, 200 metriltä ja 100 metrin viestistä.

Rion välierien jälkeen hän naureskeli mittelölleen Kanadan de Grassen kanssa.

– Andren piti hidastaa mutta hän ei tehnyt niin, Bolt sanoi nauraen.

– Sanoin hänelle, mitä oikein teet välierissä. Hän sanoi, että hänen piti kirittää minua. Olin hieman laiska. En tiedä, miksi, mutta suoritin hommani, Bolt kertoi BBC:n haastattelussa.

GATLIN sanoi olevansa tyytyväinen siihen, että hän osallistuu vielä viestiin.

– Olen tyytyväinen, että juoksen vielä viestin. Nilkasta on koitunut paljon ongelmia. En voi juosta kunnolla, ja kolmosradallani oli tiukka mutka, Gatlin kertoi BBC:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?