Hämmentävä käänne! Maailmanmestari Yego yllättyi suomalaisvalmentajan potkupuheista – ”En ole kuullutkaan” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Hämmentävä käänne! Maailmanmestari Yego yllättyi suomalaisvalmentajan potkupuheista – ”En ole kuullutkaan”

Julius Yego nakkasi itsensä viimeisellä karsintaheitolla finaaliin.

Julius Yego yllättyi Petteri Piirosen puheista.­

18.8.2016 5:51

Kenian keihäsihme Julius Yego selvitti keskiviikon karsintakisassa tiensä lauantaiseen olympiafinaaliin. Hän säteili onnellisena. Mutta kun puhe rutiininomaisten kysymysten jälkeen siirtyi suomalaisvalmentaja Petteri Piirosen, hän hämmentyi täysin.

Vuoden 2015 parhaaksi suomalaisvalmentajaksi valittu Piironen kertoi Rion kisojen alkupuolella selkeäsanaisesti, että hänen ja Yegon välinen yhteistyö on ohitse. Piirosen mukaan asiaan ei liittynyt mitään dramatiikkaa, vaan hän koki kenialaisen etävalmentamisen käytännössä mahdottomaksi. Piironen antoi ymmärtää tietynlaista luottamuspulaa löytyvän. Yego on lupauksistaan huolimatta valmentautunut pääasiassa kotimaassaan, eivätkä kaikki Piirosen kanssa sovitut leirit ole toteutuneet.

Julius Yegolle suomalaisyhteistyön päättyminen tuli uutisena.­

Julius Yego, mitä mieltä olet siitä, että Piironen kertoi suomalaismedialle yhteistyönne olevan ohi?

Yegon silmät valahtavat ammolleen.

– En ole varma. Mitä ihmettä? Siis en ole kuullutkaan tuollaisesta, Yego sanoi Rion lehdistökäytävällä.

Piironen alleviivasi Ilta-Sanomille aiemmin, että hän olisi yhteistyön katkeamisesta huolimatta valmis auttamaan Yegoa vastaisuudessakin.

– Tämä on asia, josta pitää jutella Rion kisojen jälkeen, Yego linjasi.

Petteri Piirosen uumoillaan hakevan Suomen urheiluliiton keihäänheiton lajijohtajan virkaa­

Piironen hakenee avoimeksi jäänyttä Suomen urheiluliiton keihäänheiton lajijohtajan virkaa, mikä myös saattaa vaikuttaa hänen Yegolle antamiensa hyvästien taustalla. Mikäli Piironen valittaisiin pestiin, ulkomaalaisheittäjien etävalmentaminenkin kävisi miltei mahdottomaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?