Neziri tarvinnee SE:n finaalipaikkaan – vedonlyöjien mukaan voittaja on jo selvillä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Neziri tarvinnee SE:n finaalipaikkaan – vedonlyöjien mukaan voittaja on jo selvillä

Yksi Rion selkeimpiä voittajasuosikkeja starttaa välierissä yöllä.

Nooralotta Neziri juoksi alkuerässä 12,88.­

18.8.2016 1:55

Yhdysvaltain Brianna Rollins on kertoimien valossa niin selkeä suosikki voittamaan naisten pika-aidat, ettei muiden kannata edes yrittää. Vai kannattaako sittenkin?

Pika-aidat on herkkä laji, jossa pienikin virhe voi tarkoittaa koko kisan keskeytystä. Silti vedonlyöjät ja vedonlyöntitoimistot uskovat Rollinsin voittoon jopa 70–75 prosentin todennäköisyydellä. Se on kova prosentti, kun edes välieriä ei ole vielä juostu.

Osoitus lajin herkkyydestä saatiin USA:n mestaruuskilpailuissa, kun kauden kärkinainen Kendra Harrison jäi tylysti kuudenneksi, eikä siis edes päässyt Rioon kisaamaan. Sisuuntunut 23-vuotias näytti maailmalle kaksi viikkoa myöhemmin Lontoon timanttiliigassa ja kellotti uuden maailmanennätyksen, 12,20.

Yhdysvaltain Brianna Rollins juoksi alkuerien parhaan ajan, 12,54.­

Myös Brianna Rollins on nuori. Hän täyttää 25 vuotta finaalin jälkeisenä aamuna, joten olympiakulta olisi hyvä syntymäpäivälahja. Rollins ei ollut vielä aivan tarpeeksi nopea päästäkseen Lontooseen 2012, mutta jo seuraavana vuonna nuori Rollins paukutti tulostaululle 12,26 – kaikkien aikojen kolmanneksi kovimmat pika-aitalukemat. Tulos ei jäänyt silloisesta ME:stä kuin viisi sadasosaa.

Kakkossuosikin, yhdysvaltain Kristi Castlinin voiton todennäköisyyden bookkerit ja vedonlyöntipörssit laskevat välille 15–20 prosenttia. Kolmossuosikiksi bookkerit nostavat niin ikään USA:n edustajan, Nia Alin. USA saattaa siis hyvinkin napata kolmoisvoiton, jos kaikki menee niin kuin pika-aidoissa ei yleensä mene – käsikirjoituksen mukaan.

Alla on välierien eräjaot. Jos taulukko ei aukea, saat sen näkymään tästä.

Myös Suomen Nooralotta Neziri halajaa finaaliin. Hän juoksi alkuerissä 12,88 ja jäi omasta Suomen ennätyksestään vain 7 sadasosaa. Nainen oli itse tyytyväinen myös alkueräaikaansa Yle:n haastattelussa.

Neziri ei ole kesäkuun jälkeen juossut alle 12,90:n loppuaikaa kilpailuissa. Nyt hän haluaisi ensimmäisenä suomalaisnaisena saavuttaa 12,7-alkuisen ajan. Lontoon 2012 kisoissa finaaliin vaadittiin 12,71.

Naisten 100 m:n aitajuoksun välierät keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 2.45, finaali kello 4.55.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?