Muistatko Seppo Rädyn legendaarisen lohkaisun Heli Rantaselle? Nyt Räty kertoo mitä oikeasti sanoi - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Muistatko Seppo Rädyn legendaarisen lohkaisun Heli Rantaselle? Nyt Räty kertoo mitä oikeasti sanoi

Tohmajärven keihäslegenda muistaa elävästi tapahtumat ennen naisten keihäsfinaalia.

Seppo Räty paljasti totuuden 20 vuotta vanhasta legendasta.

3.8.2016 7:24

Atlantan olympiakisat 1996 muistetaan suomalaisittain erityisesti Heli Rantasen keihäskullasta. Miksei myös pronssille kiskaisseesta Seppo Rädystä, joka kannusti intohimoisesti Rantasta ennen tämän finaalia. Mutta mitä Räty itse asiassa tokaisi tulevalle kultamitalistille?

Sanavalmiin keihäslegendan on kerrottu lohkaisseen: Nyt Heli kiskaise niin että v*ttu repeää. Räty muistaa elävästi tapahtumat ennen finaalia ja kertoo nyt, mitä hän todellisuudessa sanoi.

– Siinä olimme Helin kanssa harjoituskentällä, kun hän teki lähtöä kentälle. Tokaisin Helille: nyt vedä niin että kusi lentää. Heli vaan hymyili ja lähti kisaamaan, Räty muistelee.

Heli Rantanen

Olympiavoittaja Rantanen vahvisti lukemattomista kuolemattomista sitaateistaan kuuluisan Rädyn tarinan Ilta-Sanomille tiistaina. Räty itsekin oli yhä juttutuulella.

– En tiedä, oliko sillä kannustuksella mitään merkitystä Helin heittoihin, mutta ei se varmaan ainakaan haitaksi ollut, Räty sanoi hymyillen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?