Dopingskandaalissa ryvettynyt Venäjä tyrkyttää Jelena Isinbajevalle erikoista tehtävää olympialaisissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Dopingskandaalissa ryvettynyt Venäjä tyrkyttää Jelena Isinbajevalle erikoista tehtävää olympialaisissa

Isinbajevan valmentajan mukaan seiväshyppääjälle tarjottiin Venäjän olympiajoukkueen lipunkantajan paikkaa.

Jelena Isinbajeva murtui kyyneliin puhuessaan Venäjän olympiajoukkueen lähtötilaisuudessa. Taustalla presidentti Vladimir Putin.

28.7.2016 15:58

Venäjän olympiajoukkueessa ei nähdä maassa vellovan dopingskandaalin vuoksi maan yleisurheilijoita. Se tarkoittaa, ettei Rio de Janeiron kisakentillä nähdä myöskään seiväshypyn ME-naista Jelena Isinbajevaa.

Isinbajevan valmentajan Jevgeni Trofimovin mukaan tähtihyppääjälle on kuitenkin tarjottu Venäjän joukkueen lipunkantajan paikkaa. Tarjouksesta kertoi torstaina uutistoimisto Tass.

Trofimovin mukaan ehdotuksen esitti kansanedustaja Nikolai Valujev.

– Puhuin Lenan kanssa yöllä. Hänelle tarjottiin paikkaa joukkueemme lipunkantajana. Mutta se olisi hänelle raskasta, sillä sitten hän joutuisi seuraamaan kisoja sivusta, Trofimov kertoi.

Uutistoimisto AP:n mukaan asia ei jää kuitenkaan Isinbajevan suostumisesta kiinni. Sääntöjen mukaan Isinbajeva ei voisi toimia lipunkantajana, koska hänet on suljettu olympialaisista eikä hänellä ole akkreditointia kisoihin.

Isinbajeva ei ole jäänyt koskaan kiinni dopingista, mutta hän on muiden Venäjän yleisurheilijoiden tavoin kilpailukiellossa 5. elokuuta alkavissa Rion olympialaisissa. Yli viikko sitten julkaistu kanadalaisprofessori Richard McLarenin raportti vahvisti epäilyjä siitä, että Venäjällä paljastunut laaja dopingohjelma olisi valtiojohtoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?