Egyptin olympiakomitea vastaa syytöksiin – väittää keihästähden myöntäneen dopingin käytön - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Egyptin olympiakomitea vastaa syytöksiin – väittää keihästähden myöntäneen dopingin käytön

Egyptin olympiakomitea puolustautuu heittämällä vastasyytöksiä Ihab Abdelrahmanin suuntaan.

Suomalaisen Petteri Piirosen valmentama Ihab Abdelrahman voitti vuosi sitten keihäänheiton MM-hopeaa.­

26.7.2016 20:20

Viime vuonna keihään MM-hopeaa voittaneen Ihab Abdelrahmanin sunnuntaina julkisuuteen tulleen dopingkäryn jälkeen on syytöksiä lentänyt puolin ja toisin.

Käryn julkaisi Egyptin olympiakomitea, mutta muun muassa egyptiläiset toimittajat sekä maan yleisurheiluliiton puheenjohtaja ovat syyttäneet olympiakomiteaa sabotaasista. Abdelrahman oli arvostellut olympiakomitean toimintaa vain muutamia päiviä ennen käryn julkistamista. Abdelrahman on saanut tukea myös muilta egyptiläisurheilijoilta, muun muassa painonnoston kaksinkertaiselta MM-mitalistilta Mohammed Ihabilta.

Nyt Egyptin olympiakomitean puheenjohtaja vastaa syytöksiin. Ja väittää keihäänheittäjän myöntäneen dopingkärynsä.

– Syytökset ovat roskaa, eikä niihin ole laillisia eikä loogisia perusteita, olympiakomitean puheenjohtaja Hisham Hatab kertoo Sport360-sivuston mukaan.

– Ensinnäkin näytteen on ottanut neutraali osapuoli, Egyptin kansallinen antidopingorganisaatio, joka on Maailman antidopingtoimiston Wadan yhteistyöelin. Toistaiseksi, hän allekirjoitti paperin, jossa hän myöntää käyttävänsä testissä näkyneitä aineita, lisäravinteita ja testosteronia. Jos hän tai lajiliitto haluavat valittaa, heidän pitäisi tehdä valitus Kansainväliselle olympiakomitealle KOK:lle, Kansainväliselle yleisurheiluliitolle IAAF:lle ja Wadalle. Henkilökohtaisesti omien etujeni puolesta olisi parasta, jos hän kilpailisi Riossa ja saisi mitalin. Hänhän olisi vahva mitalikandidaatti. Kaiken logiikan mukaan meidän pitäisi tehdä paljon töitä hänen mitalinsa eteen eikä toisinpäin.

Hatab heittää sangollisen lokaa myös Egyptin yleisurheiluliiton suuntaan.

– Egyptin yleisurheiluliiton toiminta on virheellistä ja liiton johdossa on väärät ihmiset. Siitä on todisteena se, että moukarinheittäjä Hassan Abdelgawad sai kahden ja puolen vuoden kilpailukiellon testosteronista, olympiakomitean pomo selittää.

– Toisella moukarinheittäjällä Moustafa El Gamalilla on jalkavamma eivätkä he ole kertoneet siitä meille puoleen vuoteen ennen kuin eilen, jolloin he kertoivat ettei hän pysty matkustamaan. Ja heidän urheilijansa, Ihab Abdelrahman käryää dopingtestistä. Kolme urheilijaa joilla on ongelmia. Joten itse asiassa yleisurheiluliitto on se taho, jolla on ongelmia ja huono johto.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?