Ville Lampinen löi Oskari Mörön 400 metrillä – ”Lopussa oli ihan pakko runtata ohi” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ville Lampinen löi Oskari Mörön 400 metrillä – ”Lopussa oli ihan pakko runtata ohi”

Ville Lampinen otti SM-kultaa. Aitajuoksija Oskari Mörö oli toinen 400 metrillä.

Ville Lampinen (oik.) otti kultaa ennen Oskari Möröä (vas.).­

23.7.2016 20:08

Ville Lampinen tervehti riehakkaan iloisesti Raatin kentän maaliviivaa, kun hän onnistui pitämään 400 metrin erikoismiehet ja aitajuoksija Oskari Mörön takanaan 400 metrillä. Lampinen pitää 800:aa metriä päämatkanaan, joten Kalevan kisojen mestaruus sivulajissa oli erityisen mieluisa.

– On kiva käydä poimimassa SM-kisojen mitaleita 400 metriltä. Ja pakko tunnustaa, että Mörön voittamisestakin tuli lisäfiiliksiä, Lampinen kertoi.

– On kiva kiusata matkan erikoismiehiä, ja Mörö oli suosikki. Päätös osallistua tälle matkalle oli Oskarilta hieno veto, sillä se antoi meille muille lisämotivaatiota. Takasuoralla yritin vain pysyä Mörön kannassa, ja lopussa oli ihan pakko runtata ohi.

Kenttäurheilijat-58:aa edustava Lampinen saavutti neljännen Kalevan kisojen mestaruutensa. Sunnuntaina hän yrittää kasvattaa mestaruussaalistaan päämatkallaan.

– Olen nyt selvittänyt kolme näiden kisojen neljästä startista. Huomenna vielä yksi, Lampinen siirsi jo ajatuksiaan Kalevan kisojen päätöspäivään.

Mörö sai ratakierrokseen kuhinaa, kun hän ilmoitti kisojen aattona tavoitteensa 400 metrillä. Hän pyrki mestaruuteen ja suunnitteli ennätystään alle 47 sekunnin.

Amsterdamin EM-kisojen aitajuoksussa neljänneksi sijoittunut Mörö ei päässyt Oulussa lähellekään tavoitettaan. Lampinen otti mestaruuden ajalla 47,51 ja Mörö jäi hopealle ajalla 47,67.

– En saanut kropasta enempää irti jostain syystä. Ei lähtenyt, Mörö harmitteli kilpailun jälkeen.

Antti Kokkonen palkitsi isolla lakanalla varustautuneen kannattajajoukkonsa ottamalla 400 metrin pronssin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?