Huippu-uransa kuusi vuotta sitten päättänyt kiekkojätti yllätti Kalevan kisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Huippu-uransa kuusi vuotta sitten päättänyt kiekkojätti yllätti Kalevan kisoissa

Jo kertaalleen urheilu-uransa päättänyt Frantz Kruger oli lauantaisen kiekkokarsinnan ykkönen Kalevan kisoissa.

Frantz Kruger voitti Kalevan kisojen kiekkokarsinnan. Kuva vuodelta 2009, jolloin Kruger edusti Suomea Berliinin MM-kisoissa. Hän oli tuossa kisassa 12:s.­

23.7.2016 14:57

Kalevan kisojen lauantaiaamupäivällä käyty miesten kiekonheiton karsinta sai yllätysvoittajan, kun tuloslistan kärjessä komeili jo kertaalleen uransa päättänyt Frantz Kruger.

Krugerin paras karsintaheitto kantoi 56,07 metriä.

Kruger kuvattuna Vaasassa vuonna 2012.­

Nyt 41-vuotias Kruger ilmoitti urheilu-uransa päättymisestä vuonna 2010. Etelä-Afrikan lipun alla olympiapronssia vuonna 2000 Sydneyssä voittanut Kruger sai Suomen edustusoikeuden kansainvälisiin kisoihin vuonna 2007, minkä jälkeen hän edusti Suomea muun muassa Pekingin olympialaisissa. Kolminkertainen Suomen mestari pitää hallussaan myös kiekonheiton SE-tulosta 69,97.

Kruger on vuoden 2010 jälkeen tehnyt uraa markkinoinnin parissa. Kiekonheittokin on tosin edelleen vankasti läsnä Krugerin elämässä, sillä hän toimii Sanna Kämäräisen valmentajana.

Sanna Kämäräisen osalta kuluva kausi päättyi ennen kuin se oli ehtinyt alkaa. Hänen toipuminen selkäleikkauksesta ei sujunut toivotusti ja hän joutui jättämään kauden kisat väliin.­

Tällä kaudella Kruger on kuitenkin nähty kiekkoringissä jälleen myös heittopuuhissa. Kesäkuun alussa hän kilpaili ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen Närpiössä järjestetyissä Tomaattikisoissa.

– Tällä hetkellä nautin heittämisestä, sen vuoksi kisasin myös täällä, Kruger kommentoi paluutaan tuolloin Österbottens Tidning -lehdelle.

Ilmeisesti kiekonheitto on maistunut myös läpi kesän, siitä osoituksena Kalevan kisojen karsintavoitto.

Kiekonheiton finaali on vuorossa sunnuntaina kello 11.35 alkaen. Krugerin ohella Suomen mestaruudesta kisaa etenkin Pyry Niskala, joka sijoittui tuloksella 55,64 karsinnassa toiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?